avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIONARE / Actual: 2 joburi (Romania si Norvegia) ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIONARE / Actual: 2 joburi (Romania si Norvegia) Lucrez in ...

PENSIONARE? / Actual: 2 joburi (Romania si Norvegia)

Lucrez in străinătate. M-am mutat cu totul. Ce fac cu pensia din Romania cand va trebui sa o iau? Pot rămâne angajat si in Romania si in străinătate?

Buna ziua, tuturor si va doresc un an liniștit, plin de realizări!

Va mulțumesc pe acesta cale pentru ca exista acesta comunitate unde putem găsi ușor si rapid o parte a soluției la problemele noastre.

De aproape un an m-am muta in Norvegia unde am un loc de munca stabil si m-am hotărât sa rămân definitiv aici.

Momentan sunt salariat si plătesc taxe in Norvegia începând cu data de 1 mai 2022.

In Romania am avut o firma la care am renunțat transferând-o unuia din foștii angajați. Eu am ieșit din funcția de administrator si in locul meu a intrat administrator cu drepturi depline fostul angajat.

Am rămas angajat pe funcția de reprezentant vânzări încercând sa ajut departamentul de care ma ocupam si cand eram administrator.

1. Cat mai pot ocupa aceasta funcție si cat este de legal?

2. Ce ar trebui sa fac sa pot lua, cand va veni vremea, o pensie din Romania si cum se calculează?

3. Se pot cumula pensia din Romania cu cea din Norvegia (non EU) atunci cand va veni vremea?

Mulțumesc pentru timpul acordat si daca e ceva neclar pot reveni cu detalii.

Weekend fain tuturor!

Alte discuții în legătură

Pensionare / actual: 2 joburi (romania si norvegia) lucrez in ... manifestus manifestus [b]PENSIONARE[/b] / Actual: 2 joburi (Romania si Norvegia) Lucrez in străinătate. M-am mutat cu totul. Ce fac cu [b]pensia[/b] din Romania cand va trebui ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vechimii in munca pentru perioada in care am fost angajat in strainatate caliadra caliadra Desi subiectul a mai fost abordat, as dori sa reiau discutia in speranta de a gasi solutii concrete. Situatia e urmatoarea: - vechimea in munca este ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului si plata pensiei alimentare FlorinLuchian FlorinLuchian Azi am fost instiintat ca voi avea proces in luna februarie, intentat de fosta partenera de viata, prin care aceasta cere custodia fetitei noastre si plata ... (vezi toată discuția)