avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXE VANZARE TEREN ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXE VANZARE TEREN

Vand o portiune de teren din curte! Cine plateste impozit la notar cand se face actul de vanzare-cumparare ,eu sau cumparatorul? Eu stiam ca, cumparatorul plateste 1% din valoarea terenului! S-a schimbat ceva anul acesta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
APVIO, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:12, 4 Martie 2023
Buna ziua,
O mare parte a taxelor notariale le plateste cumparatorul dar sunt unele ale vanzatorului.
Va veti edifica la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1% este impozitul pe venitul obținut din transferul proprietății.
Dvs transmiteți proprietatea și tot dvs realizați venitul (prețul vânzării)
Deci impozitul de 1% îl achitați dvs.

Cumpărătorul achita onorariul notarial + tva și tariful de intabulare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale razvi92 razvi92 Buna seara.In cazul in care vand un apartament proprietate,taxele notariale vor fi suportatate in egala masura si de vanzator si de cumparator? In urma cu 5 ... (vezi toată discuția)
Impozit platit la vinzarea terenului si casei 1dragon6 1dragon6 in 2006 am mostenit de la mama o cota parte casa si teren cu tatal fiind celalalt proprietar. La inceputul lui mai 2018 am mostenit restul prin decesul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren boholt boholt As dori sa aflu daca doresc sa cumpar un teren intravilan, la tara, daca se plateste TVA la valoarea contractului de vanzare-cumparare. Pe de alta parte, daca ... (vezi toată discuția)