avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit platit la vinzarea terenului si casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit platit la vinzarea terenului si casei

in 2006 am mostenit de la mama o cota parte casa si teren cu tatal fiind celalalt proprietar. La inceputul lui mai 2018 am mostenit restul prin decesul tatalui. Doresc sa vind proprietatea in mai putin de 3 ani.
Va rog clarificati daca impozitul platit la vinzare este de 3% din pretul de vinzare pentru intregul imobil si teren sau numai pentru portiunea mostenita in 2018 cealalta portiune fiind mostenita in 2006 si proprietate a mea de peste 3 ani.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:33, 21 Mai 2018
Dacă prețul vânzării este sub 450.000 lei, nu trebuie să platiti impozit.
Deci ramine de platit onorariul notarului plus tva plus cumparatorul va plati taxele cadastrale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs, vanzator nu trebuie sa achitati decat extrasul de carte funciara pentru autentificare si sa puneti la dispozitie toate documentele necesare.
Cumparatorul achita onorariul notarial +tva si intabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren boholt boholt As dori sa aflu daca doresc sa cumpar un teren intravilan, la tara, daca se plateste TVA la valoarea contractului de vanzare-cumparare. Pe de alta parte, daca ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)