avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este normal ca în contractul de munca salariul sa fie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este normal ca în contractul de munca salariul sa fie 3000 lei ...

Este normal ca în contractul de munca salariul sa fie 3000 lei brut iar pe fluturașul de salariu,salariul sa apară cu suma de 4300 lei brut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:17, 6 Martie 2023
La intrebarea dvs. retorica raspunsul este NU. Insa este posibil ca dupa incheierea CIM sa fi avut loc majorari de retributii, caz in care trebuia inchietate acte aditionale de modificare CIM.
Normal ar fi sa solicitati lamuriri fix de la angajator.
Si dacă nu exista nici un act adițional și angajatorul nu oferă un răspuns, ce explicație logica ar fi pentru acest fapt și anume diferenta dintre brut pe contractul de munca versus fluturaș de salariu? Poate fi diferenta datorita faptului ca angajatorul nu a trecut și în contract bonusuri ,libere legale lucrate sau weekenduri lucrate?poate fi asta o explicație legala ? Sau este ceva în neregula cu aceasta diferenta de brut ?
Nu este nicio neregula..daca ati lucrat in zile de sarbatoare legala, in zile de repaus saptamanal, ore suplimentare sau daca vi s-a acordat un bonus atunci salariul realizat este mai mare decat salariul mentionat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o firma full time ,este normal ca în contractul individual ... Dani1993 Dani1993 Lucrez la o firma full time ,este normal ca în contractul individual de munca salariul brut sa fie 3300 lei și pe fluturașul de salariu emis de firma sa fie ... (vezi toată discuția)
Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Retinerea in totalitate a cheltuielilor salariale de la angajat, de catre angajator. BDN64 BDN64 Buna ziua, Lucrez in vanzari in distributia de produse ,,x\'\'(cu contract de munca/perioada nedeterminata), unde ca peste tot in acest domeniu exista niste ... (vezi toată discuția)