avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate politia sa imi intre in casa fara acord? Doar pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate politia sa imi intre in casa fara acord? Doar pe baza unui ...

Poate politia sa imi intre in casa fara acord? Doar pe baza unui apel al unui binevoitor la 112 ca mi s-a facut rau in casa? Cei de la politie mi-au demontat siguranta de la usa, au intrat inauntru, au stat o ora si au plecat la fel cum au venit. Au fost mai multe echipaje de politie si jandarmi, printre care si o masina de ambulanta.
Au vreo raspundere penala cei care mi-au intrat in casa? Mai ales ca le-am precizat ca nu au acordul meu.
Cel mai recent răspuns: Alexb023 , utilizator 16:54, 6 Martie 2023
Legea nr. 192/25.10.2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice. ,prevede ca
poliţiştii vor putea intra într-o locuinţă, fără a avea acordul proprietarului şi fără aviz de percheziţie, dacă au indicii că acolo cineva se află în pericol (cum ar fi victima unei violenţe domestice ori pentru a preveni răspândirea unei epidemii) – dacă există suspiciuni că ar fi o persoană decedată înăuntru, etc

Nu poate acest lucru da nastere unor abuzuri?

ynocentta a scris:

Legea nr. 192/25.10.2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice. ,prevede ca
poliţiştii vor putea intra într-o locuinţă, fără a avea acordul proprietarului şi fără aviz de percheziţie, dacă au indicii că acolo cineva se află în pericol (cum ar fi victima unei violenţe domestice ori pentru a preveni răspândirea unei epidemii) – dacă există suspiciuni că ar fi o persoană decedată înăuntru, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri grave politie si spital ContSters330735 ContSters330735 Salut, un prieten mi-a recomandat sa postez articolul meu si aici, un prieten mi-a spus pe Facebook ca \\\\"sunt abuzuri mari, doctora de la un spital ... (vezi toată discuția)
Problema caini la bloc remusica04 remusica04 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament de 70 mp si am o problema cu vecinii de deasupra. Ei au un caine doberman si pentru al doilea an la ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)