avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune a unei mosteniri transfrontaliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune a unei mosteniri transfrontaliere

Buna seara,
De curand sotia mea a decedat in Franta si trebuie sa dezbatem succesiunea, mostenitori fiind eu, in calitate de sot si cei 2 fii ai nostri. Problema este ca avem o casuta in Romania si un apartament in Franta. Putem face succesiunea in Romania (taxele fiind mai mici decat in Franta) ? Si daca putem face la notar sau trebuie mers in instanta?
Daca a mai dezbatut cineva succesiune in Franta, rog sa ma contacteze.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:03, 7 Martie 2023
De murit se poate muri și în aer și pe mare și, vorba englezului, in the middle of nowhere...

Pentru a stabili care sunt autoritățile competente să hotărască în ce privește succesiunea transfrontalieră, interesează, mai degrabă, pe unde ... a trăit. Sau, mai exact, interesează locul ultimei reședințe obișnuite / locul unde defunctul își avea reședința obișnuită în momentul decesului.
Vedeți art. 4 din Regulamentul (UE) nr. 650/2012 (și, dacă este cazul, art. 7, 10, 11)
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni transfrontaliere: fratii mei si eu suntem cetateni germani. parintii nostri nascuti ... CorLu CorLu Fratii mei si eu suntem cetateni germani. Parintii nostri nascuti in Romania, cetateni germani ( mama cetatean german si roman ) au decedat in 2017 in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Haan D. Aniko Haan D. Aniko Un cetaten olandez si sotia au construit o casa in urma cu 25 ani in Romania. Casa este pe numele lor iar terenul pe numele unei cetatean român. Domnul a ... (vezi toată discuția)
Unde se dezbate succesiunea pentru proprietățile din străinătate ale cetățenilor români domiciliați în românia? MelisaMelisa MelisaMelisa Buna ziua, As dori sa stiu UNDE se face succesiune pentru proprietatile din strainatate in cazul in care ultimul domiciliu si rezidenta fiscala a persoanei ... (vezi toată discuția)