avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rog sa îmi precizați,începând cu ianuarie 2023, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rog sa îmi precizați,începând cu ianuarie 2023, ...

Bună ziua,
Rog sa îmi precizați,începând cu ianuarie 2023, venitul din pensii neimpozabil este de 3000 lei ( pentru pensiile ce depasesc 4000 lei )?
Vă mulțumesc,
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Began , utilizator 17:05, 7 Martie 2023
Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei şi, după caz, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V - Contribuţii sociale obligatorii.(Cod fiscal)
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

200 lei neimpozabil bună ziua, s-a aprobat proiectul de lege ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 200 lei neimpozabil Bună ziua, S-a aprobat proiectul de lege cu cei 200 de lei neimpozabil CAS? Pentru ajutor utilitati. Dacă da, va rog sa ma ajutați ... (vezi toată discuția)
Impozit și cas la pensie gelu0808 gelu0808 Buna ziua. Dacă mi-a fost reținut impozit și CAS din salariu timp de 30 de ani, de ce se continua impozitarea și retinerea CAS la pensie dacă se ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie militara achita achita Buna ziua. Sunt pensionar militar, supus impozitarii in trepte pe pensie necontributiva. Am primit pensia in ianuarie cu un impozit mai mare decat ma asteptam. ... (vezi toată discuția)