avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, aș avea nevoie de câteva îndrumări . ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, aș avea nevoie de câteva îndrumări . Au trecut ...

Bună ziua , aș avea nevoie de câteva îndrumări . Au trecut 2 ani decând am finalizat o căsnicie de 9 ani , fara ca noi sa fim căsătoriți, rezultând un copil de nota 10. Acum fix 2 ani am fost amandoi la judecătorie pentru custodia fetei , eu am fost de acord sa semnez amiabilă fără sa mai ajungem la proces (am fixat un program de vizitare și cu o suma se 1000 lei pensie alimentară ) , am plătit câteva luni , după am început sa redevenim o familie (stam la o distanta de 1.5 km , eu am un apartament cu 2 camere și ea o garsoniera. Veneam de la servici direct la garsoniera și viceversa , mergeam cu ele la cumpărături, ieșeam la restaurant . Aveam activități precum o familie, inclusiv contact sexual ) , observând lucrul asta am încetat sa ai mai trimit acea pensie alimentară ... Între timp fosta și a făcut relație , a rămas însărcinată , și ma dat în judecată și mi sa pus poprire . Nu respectă programul de vizitare a copilului , când trebuie sa iau fata îmi baga câte o replică de gen "nu pot sa îți dau fata ca este răcită". Eu în 6 luni de zile nu am putut s-o vad pe fata mai mult de 15 min , numai zic ca fata nu a fost mai mult de 7 zile la grădiniță de la începutul anului până acum .
Pe lângă asta o influențează pe copil de față cu mine , ea și actualul ma provoacă și mi au impus . Tot timpul miam păstrat calmul când am avut conversații cu ei .
Eu cu fata am o legătură foarte puternica și de nedespărțit (fosta și actualul încearcă sa ma scoată afara din viata
fetei ) .
As avea nevoie de un sfat , de o îndrumare la cine sa apelez sa pot sa îmi vad fata conform programului de vizitare .
Va mulțumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:52, 7 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La un executor judecatoresc si ii puteti face si plangere penala pt nerescpectarea masurilor de încredințare. Faceti-va probe
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
gi-jane2, moderator

Câteva probe am , pentru :
-faptul ca fata nu se duce la grădiniță , ce pot sa fac
Mulțumesc frumos
gi-jane2 a scris:

La un executor judecatoresc si ii puteti face si plangere penala pt nerescpectarea masurilor de încredințare. Faceti-va probe

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
probe ca nu o puteti lua la program
pt ca nu o duce la gradinita si nu se ocupa de ea, faceti plangere la dgaspc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți solicita modificarea programului de vizita pe calea instantei de judecata dacă actualul program o încurca pe mama și nu va mai lasă cu fetita.
Dacă programul nu trebuie modificat atunci puneți în executare sentinta civila la un executor judecătoresc.
Poate ar fi indicat sa mergeți la o consultanta juridica si sa vedeți dacă sunt și alte opțiuni fata de cele expuse acum, în funcție de situația de fapt exista de-a lungul timpului și de modificările intervenite în ultima perioada în cele doua familii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai o notificati, puneti in aplicare programul de vizita in urma notificarii singur (sau cu avocatul cu care faceti notificarea), apoi, daca nu functioneaza, prin executor.
Pentru poprire, contestatie in maxim 15 zile de la data instiintarii sau retinerii, daca aveti probe privind cat ati locuit in fapt impreuna si ati prestat intretinerea in natura.
Cereti ajutor pentru program si la Protectia copilului, supraveghere, asta depinde insa de ce spune programul. Mergeti sa discutati cu un avocat, nu lasati sa treaca timpul, caci copilul e destul de mic, deci influentabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti Evghenia Evghenia Buna ziua. Ma numesc Evghenia am divortat si am cistigat copilul dar cu custodie comuna , tatal a fost obligat sa plateasca o suma de intretinere in favoarea ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala / custodie comuna Adrian_Mi Adrian_Mi Buna ziua! In urma unei reelatii cu fosta prietena s-a nascut fiica mea acum in varsta de doi ani. Imediat dupa nasterer lucrurile nu au mai stat bine int ... (vezi toată discuția)