avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Atacare clauza 30 de zile. Marire abonament.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Atacare clauza 30 de zile. Marire abonament.

Atacare clauza 30 de zile.

De curand dar si in trecut companiile de telecomunicatii au marit unilateral contractele de furnizare servicii ( e.g. au crescut cu 1 euro abonamentul de internet).

Cu 30 de zile,ele informeaza clientii prin email/sms/factura ca urmeaza aceasta maririe. Cine nu e de acord are la dispozitie cele 30 de zile pentru a rezilia. Cine nu reziliaza in cele 30 de zile se considera acceptare tacita a noilor tarife.

Intrebarea este: este legala invocarea de catre companii a acceptarii tacite ? Chiar daca accept tacit nu ar trebui semnat un act aditional ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 17:11, 7 Martie 2023
Buna ziua! Ceea ce descrieti dvs. am primit si eu de curand din partea Vodafone. Am avut si eu aceeasi curiozitate si raspunsul lor a fost ca este legal, atata vreme cat exista termenul de 30 de zile in care clientul poate depune sesizare sa renunte la contract. Cresterea pretului este pusa pe seama cresterii inflatiei. Eu personal mi-am marit abonamentul de telefon acum doua saptamani si dupa cateva zile am primit mesaj ca va creste tariful, ceea ce mi se pare culmea, drept urmare voi renunta.
Buna ziua,

Raspunsul lor este normal sa fie in favoarea lor.
Sunt curios daca insa legal aceasta clauza sta in pricioare atata timp cat nu se semneaza de client( electronic, in scris sau verbal ) acceptarea ei.

Multumesc.
Buna ziua!
De aceea se si numeste acceptare tacita,pentru ca nu este nevoie de semnatura.
Aceasta metoda este aplicata de toti furnizorii de servicii,si din moment ce este practicata de toti,inseamna ca este legal.
Si eu am primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vodafone modifica unilateral valoarea abonamentului remyvrs remyvrs Buna ziua, Am incheiat ca si PJ un abonament cu Vodafone in care exista o clauza ce suna in mare cam asa \"Vodafone are dreptul de a modifica unilateral ... (vezi toată discuția)
Vodafone modifica unilateral contracte in derulare ContSters362939 ContSters362939 Salutare! Dupa cum ati citit si in titlu, in ultimele saptamani Vodafone Romania a inceput o ampla campanie fara precedent in istoria acestei companii, ... (vezi toată discuția)
Ce fac daca nu vor sa imi rezilieze contractul la telefon luat la abonament? Roberta S Roberta S Am luat un telefon la abonament de la Arsis Vodafone pe 01.02.2019,a doua zi l-am dus inapoi fiind foarte dezamagita de telefon.I-am spus ca nu are ... (vezi toată discuția)