avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cadastru

Buna ziua,
prin anul 2000,mama mea si sotul ei,au cumparat o casa construita pe 100 mp.
Casa a facut parte dintr-o proprietate mai mare,cu doua case(altcineva a cumparat cealalta casa).
Din cauza unor probleme cu actele de vanzare cumparare,nu s-au grabit sa faca cadastrul si intabularea.
Persoana care a cumparat proprietatea din spatele casei lor a facut cadastrul si a reusit cumva sa convinga cadastristul sa intre cu schita si pe suprafata lor.A urmat proces si el a castigat in instanta si am fost obligati practic sa daramam un perete pentru a executa sentinta.
De asemeni,terenul de sub casa este in folosinta de la primarie,pentru ca prin perioada anilor 1970 a fost faza cu trecerea terenurilor in proprietatea statului si tot in perioada aceea s-a latit si strada din fata proprietatii prin preluarea unei fasii din terenul respectiv.
Sotul mamei mele a decedat cu cativa ani in urma si dupa ce am facut rost de banii necesari pentru plata partii lor din mostenire,a ramas unica mostenitoare dar nu poate sa imi cedeze proprietatea pentru ca,cadastrul din timpul procesului a expirat si nici nu mai corespunde pentru ca in documente apar 100 mp si in realitate mai sunt 65 mp din cauza sentintei.
Pentru a ajunge cu actele in regula,era suficient sa ne intalnim cu ceilalti proprietari si cadastristul pentru a trece proprietatile cum sunt in realitate dar cel din spate(intre timp cel cu procesul a vandut altuia)o lalaie si ne plimba cu vorba.
Stiu ca singura alternativa e instanta deci :
1-Daca il chem in instanta pe actualul proprietar am vreo sansa pentru recuperarea proprietatii cedate prin acea sentinta?
2-Exista vreun loc unde pot gasi planuri de urbanism,schite sau cadastre vechi,contracte sau titluri anterioare sau alte documente din perioada 1955-1990 care dovedesc infatisarea sau starea de atunci a proprietatii noastre si a lui(pentru ca si el are strada in fata care e posibil sa ii fi luat din teren)?
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
dany0078, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:31, 7 Martie 2023
1- Instanta de judecata este suverna sa analizeze documentele ,cererea petentului si sa dispuna hotarare
a facut cadastrul si a reusit cumva sa convinga cadastristul sa intre cu schita si pe suprafata lor.

Realizati expertiza si verificati situatia reala,eliminand interesele vecinului
2-Verificati daca primaria detine registrul agricol initial al planurilor,parcelelor,loturilor initiale
Inainte existau masuratori empirice actualmente se realizeaza cadastrul prin satelit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie prin tribunal baranmariana baranmariana tatal impreuna cu fratii sai dupa ce s-au judecat 2ani pentru dezbaterea succesiunii,intr-un final au ajuns la o intelegere incheiata in fata judecatorului ... (vezi toată discuția)
Cadastru ContSters253154 ContSters253154 Am cumparat un teren intravilan. Pentru intarusarea terenului, am solicitat acelasi cadastrist, care a intocmit cadastrul, pentru cel care mi-a vandut. In ... (vezi toată discuția)
Problema schita cadastrala sebi103 sebi103 Buna ziua. Ajutatima cu un sfat ,as vrea sa cumpar un teren dar are o problema mai jos va spun cum sta treaba. Momentan acest teren detine Cartea ... (vezi toată discuția)