avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... tranzactie prin tribunal
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

tranzactie prin tribunal

tatal impreuna cu fratii sai dupa ce s-au judecat 2ani pentru dezbaterea succesiunii,intr-un final au ajuns la o intelegere incheiata in fata judecatorului in 2008;la baza parcelelor din titlul de proprietate au stat schitele emise de catre primarie(la acel moment nu exista plan parcelar,loturile fiind lucrate asa cum se stia de generatii,in acord cu vecinii),schite care insotesc hotararea irevocabila;acum tatal meu vrea sa faca cadastrul unui lot dar acolo s-a facut planul parcelar care nu corespunde deloc cu realitatea;mergand la primarie sa ceara explicatii,raspunsul a fost ca planul a fost facut din satelit si ca nu are ce sa faca;,mentionez ca acum tatal meu desi initial era la hotar,acum a aparut o fasie de teren care se pare ca nu este a nimanui;la fata locului terenul exista cum il avem in schitele initiale,dar in planul cadastral nu(am aflat ca primarul are un teren la care nu are cum sa ajunga si atunci a luat din terenul fiecaruia ca la final langa hotar sa poate sa-i ramana destul teren pentru a face drum)cum pot remedia situatia ca realitatea sa corespunda cu planul parcelar?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:04, 28 Februarie 2015
Daca la refacerea planului parcelar s-a diminuat suprafata aflata in TP acest lucru trebuia facut cu consimtamantul proprietarului.
La intocmirea planului parcelar trebuia efectuata masurarea conturului tarlalei si verificarea dispunerii imobilelor in tarla conform titlurilor de proprietate si a proceselor verbale de punere in posesie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
FLORIN FLOREA, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Adresati-va comisiei locale si OCPI daca acest plan a fost receptionat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
FLORIN FLOREA, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)
Intarusare teren capatanasorin capatanasorin La inceputul lunii mai am cumparat un lot de teren arabil intravilan dintr-o tarla de 9 loturi intarusate pentru care exista plan si numar cadastral.L-am ... (vezi toată discuția)