avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sulta apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sulta apartament

Buna ziua. Am mostenit impreuna cu tatal si fratele meu un apartament dupa moartea mamei. Tatal meu a primit 75% , iar eu si fratele meu 25% din apartament. Se poate sa-i platesc eu sulta fratelui meu, tata sa primeasca drept de uzufruct si eu sa mai platesc jumatate din sulta catre tata sa pot ramane cu apartamentul? Jumatatea platita catre tata ar merge la fratele meu. Sau se poate altfel? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
mitza85, utilizator
Tatăl și fratele dvs ce vor? V-ati înțeles asupra sumelor?
Ca după cum ați formulat întrebarea, pare ca planul asta l-ati făcut dvs singur.
raluk0207, utilizator
Da, ne-am inteles in mare parte. Sa-i rog si pe ei sa scrie aici?
mitza85, utilizator
N-ar fi rău. Asa nu am avea niciun dubiu ca tata e de acord sa primească jumătate de sulta, care va ajunge tot la frate.
El nu mai locuieste acolo, vrea doar o siguranta in caz ca nu merg treburile bine in alta parte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ați hotărât de comun acord, întocmiți un contract de partaj, il autentificați (notar), il intabulați si gata!

Alte discuții în legătură

Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Mama mea este umilita de catre fratele meu ientiu19 ientiu19 Buna seara, Mama mea locuieste cu fratele meu. Acesta pe langa ca este intretinut de mama noastra (care este pensionara), face scandaluri peste scandaluri. O ... (vezi toată discuția)