avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizație construcție fără proiect tehnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizație construcție fără proiect tehnic

Autorizație construcție fără proiect tehnic

Salut, de curând am început să plănuiesc construirea unei mici case in mediul rural, o casă de tip A-frame/cabin, dar am ajuns să îmi pierd speranțele datorita complicarii situației.( sumele obținerii documenteler par a fi aproximativ o mare parte din suma totală a construcției ).

Fiind atât de multe documente de obținut m-am gândit și am răscolit internetul dacă este posibilă obtinerea unei autorizații de construcție fara proiectul tehnic, sau daca este posibil și se acceptă să îl pot face eu personal chiar dacă nu sunt proiectant/arhitect/tehnician.

Am citit un articol în care se explica cum a fost implementat un articol în care autorizațiile de construcție în mediul rural, cu o suprafață mai mică de 150m², nu mai necesare, ci doar trebuie inștiințată printr-o notificare primăria. Dacă este adevărat, casa pe care doresc să o construiesc, poate fi luată în considerare și scutită de obținerea documentelor specifice?

Totodată, chiar dacă nu se poate fără proiect tehnic, credeți că este posibil să îl creez eu personal iar după să fie verificat de un personal autorizat și acceptat? Prin aceasta modalitate scutind o sumă relativ mare de bani.

Aș fi foarte bucuros dacă m-ați lămuri și oferi niște mici sfaturi. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:53, 8 Martie 2023
Legea constructiilor este aceeasi si la sat si la oras. Gasiti legislatia aplicabila aici: [ link extern ]
Este necesar proiect tehnic.
Legal, daca nu sunteti persoana autorizata pentru proiectare, arhitectura, nu puteti intocmi un proiect tehnic de ctii. Chiar daca intocmiti dvs. proiectul, nu veti gasi pe nimeni, sa semneze de certificare, avizare, aprobare.
Singurul sfat corect, daca nu doriti sa aveti probleme cu ctia. si receptia, este sa respectati legea.
credeți că este posibil să îl creez eu personal

Pentru a putea solicita eliberare autorizatie de construire este obligatoriu sa prezentati proiect tehnic executat de persoana autorizata
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiectarea propriei case danielpredaionut danielpredaionut Buna ziua, Un inginer care a absolvit Universitatea de Constructii si are experienta in proiectarea de locuinte(case, anexe gospodaresti), isi poate realiza ... (vezi toată discuția)
Construire anexa in mediul rural de 3,2m alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,am cumparat o casa in mediul rural,avand doua camere si un hol din chirpici,pe care vreau sa o renovez si sa anexe o baie,bucatarie si o sufragerie ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica zada59 zada59 La solicitarea unei autorizatii de constructie e suficienta expertiza tehnica pe apartamentul in cauza, sau e nevoie de o expertiza pe intregul bloc? (vezi toată discuția)