avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! Eu cu diploma de calificare,are voie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! Eu cu diploma de calificare,are voie angajatorul ...

Bună dimineața! Eu cu diploma de calificare,are voie angajatorul sa ma angajezecu salariul minim pe economie???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 8 Martie 2023
Bună dimineața,

Doar dacă acolo unde vă angajați există contract colectiv de muncă și e specificat că există coeficienți minimi de ierarhizare în funcție de standardele ocupaționale, altfel nu e obligat să vă plătească în funcție de calificare.

A fost un proiect care ar fi schimbat lucrurile, dar n-a ajuns să fie lege:
Despre coeficienții de salarizare am vorbit ultima oară, în primăvara anului trecut, când anunțam sfârșitul parcursului legislativ al unei propuneri din Parlament. Aceasta prevedea ca, pe lângă salariul minim stabilit de Guvern, să funcționeze o serie de coeficienți minimali de ierharhizare, care s-ar fi înmulțit cu salariul minim, rezultând în mai multe niveluri de salarizare, unde cel mai de jos corespundea muncitorilor necalificați și cel mai de sus să fie pentru cei cu studii superioare de lungă durată, cu doctorat în domeniul activității desfășurate. Propunerea a picat testul de constituționalitate, iar apoi a fost respinsă definitiv în Parlament, la a doua tură legislativă, ceea ce înseamnă că nu mai are șanse să se concretizeze într-o lege.

www.avocatnet.ro/articol_631...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Are voie , atat timp cat nu sunt prevederi legale sau la nivel de angajator , in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)
Salarii / ianuarie 2011 florentina_2010 florentina_2010 Poate ma ajuta cineva in privinta stabilirii salariilor pe luna ianuarie 2011.Se apropie data cand trebuie sa platim salariile pe ianuarie, insa nu stim ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce trebuie sa contina un contract colectiv de munca? ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua. Ce trebuie sa contina un Contract Colectiv De munca? Multumesc (vezi toată discuția)