avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Prietena mea a demisionat în urma cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Prietena mea a demisionat în urma cu o săptămână ...

Bună ziua. Prietena mea a demisionat în urma cu o săptămână fără preaviz, după o perioada de aproape 3 ani. Toate bune și frumoase pana astăzi când s.a hotărât sa facă 2 teste de sarcina, bn inteles ambele pozitive.
Se mai poate face ceva în acest caz , dându-și demisia fără un preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 8 Martie 2023
In principiu... nu, daca contractul a incetat.
A primit "lichidarea", actul de incetare a contractului?
Ce a scris in demisie, la ce articol din Codul muncii a facut referire?
Nu a primit nici un act de incheiere al contractului si nici lichidarea. Le.a lăsat demisia pe masa pt ca i-au fost atribuite alte sarci pt care ea practic nu era raspunzatoare .
Se poate angaja și beneficiază de CIC.
Atribuirea altor sarcini nu este motiv de a demisiona fara preaviz ... necunoasterea legii nu se poate invoca in apararea unei persoane.

Demisia fara preaviz nu opereaza decat in situatia art.81 alin.8 C.mun. .... Angajatorul a emis decizia de incetare a c.i.m. ?
Ulterior înregistrării demisiei, renunţarea la demisie poate fi făcută numai prin acordul părţilor,

Ionut Razvan a scris:

Nu a primit nici un act de incheiere al contractului si nici lichidarea. Le.a lăsat demisia pe masa pt ca i-au fost atribuite alte sarci pt care ea practic nu era raspunzatoare .

Alte discuții în legătură

Demisie lillyian20 lillyian20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie, Vreau sa inaintez angajatorului meu cererea de demisie la zi, dar in contract am mentionat periaoada de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului ... LemonTake LemonTake Buna ziua, Am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului de munca fara preaviz daca m-am angajat in alta parte si acestia imi solicita prezenta din ... (vezi toată discuția)