Buna ziua. Am o masina electrica, cu numere verzi, si am gasit in parbriz o "Penalitate de daune interese" de 200 de lei emisa de Compania Municipala Parking Bucuresti. Masina a stat cateva minute intr-o parcare a primariei. Stiam ca masinile elcctrice nu platesc parcarea in Bucuresti. Ulterior am aflat ca exista o HCGMB care cere ca posesorii de masini electrice sa se inscrie intr-un registru la primarie. Pe de alta parte: in acea parcare de pe strada Alexandru Constantinescu exista doat metode de plata digitale. Sa presupunem ca eu nu am un smartphone, cum as putea sa platesc? Intrebarea este: pot contesta amenda?
Multumesc.
mitabiciclista
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu parcați acolo unde sunt doar metode digitale de plata daca nu dețineți un telefon modern și nici acolo unde nu cunoașteți regulamentul parcarii.Cel mai bine este să vă informați înainte să parcați.
Invocarea necunoașterii legilor nu vă scutește de responsabilitate.
Sanse mici de reușită.
@mitabiciclista
Si daca fiecare parcare din tara ar incepe sa dea reguli diferite de cele practicate in mod general cum ar fi ? Ar trebui sa incainte de a intra in orice oras sa studiezi regulamentul parcarilor, nu ? Si al restaurantelor, ca poate dau si acelea penalizari, nu ? E o aberatie ce spui. Penalizarea trebuie sa pedepseasca lipsa platii sau intentia de a nu plati. Nu sa aplice reguli speciale.