avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am masina electrica si tot am primit amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am masina electrica si tot am primit amenda parcare

Buna ziua. Am o masina electrica, cu numere verzi, si am gasit in parbriz o "Penalitate de daune interese" de 200 de lei emisa de Compania Municipala Parking Bucuresti. Masina a stat cateva minute intr-o parcare a primariei. Stiam ca masinile elcctrice nu platesc parcarea in Bucuresti. Ulterior am aflat ca exista o HCGMB care cere ca posesorii de masini electrice sa se inscrie intr-un registru la primarie. Pe de alta parte: in acea parcare de pe strada Alexandru Constantinescu exista doat metode de plata digitale. Sa presupunem ca eu nu am un smartphone, cum as putea sa platesc? Intrebarea este: pot contesta amenda?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 19:55, 26 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa contestati, dar cu argumentele pe care le-ati expus nu vad sa aveti sanse de reusita.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu parcați acolo unde sunt doar metode digitale de plata daca nu dețineți un telefon modern și nici acolo unde nu cunoașteți regulamentul parcarii.Cel mai bine este să vă informați înainte să parcați.
Invocarea necunoașterii legilor nu vă scutește de responsabilitate.
Sanse mici de reușită.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator
Multumesc!
@mitabiciclista
Si daca fiecare parcare din tara ar incepe sa dea reguli diferite de cele practicate in mod general cum ar fi ? Ar trebui sa incainte de a intra in orice oras sa studiezi regulamentul parcarilor, nu ? Si al restaurantelor, ca poate dau si acelea penalizari, nu ? E o aberatie ce spui. Penalizarea trebuie sa pedepseasca lipsa platii sau intentia de a nu plati. Nu sa aplice reguli speciale.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
mpascu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cinci amenzi în mai puțin de o lună de zile pentru oprire interzisă, consider că e un abuz. cum le pot contesta? MateiPN MateiPN Buna ziua, Ma numesc Matei si din data de 18 Aprilie lucrez intr-un magazin cu schimb valutar. In data de 24 Aprilie am avut de-a face cu bisnitarul ... (vezi toată discuția)
Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor? iriholo iriholo Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini ... (vezi toată discuția)
Amenda de la politia locala pentru parcare neregulamentara victorianu victorianu Buna Seara. Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG ... (vezi toată discuția)