avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! NTSSM - din cate am inteles au fost ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! NTSSM - din cate am inteles au fost abrogate in 2006. ...

Buna ziua!

NTSSM - din cate am inteles au fost abrogate in 2006.
Inteleg ca au fost inlocuite de alte norme, sau au fost "inglobate" in noua legislatie aparuta in 2006, premergator aderarii UE. (319, 1425 + altele)

Multumesc de opinie!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 20:56, 11 Martie 2023
Normele specifice de protectia muncii au fost abrogate prin Legea ssm nr. 319/ 2006 si inlocuite de Cerintele minime de securitate si sanatate in munca pe mai multe sectiuni. In baza cerintelor minime, angajatorii au obligatia intocmirii instructiunilor proprii ssm pentru a respecta prevederile legii,
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/ sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor.
Dl. Popa Gheorghe

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme ssm 00ionutz00 00ionutz00 Buna ziua! As dori sa stiu daca normele specifice NSSM 25 referitoare la acoperiri metalice mai sunt in vigoare sau au fost abrogate odata cu apartia legii ... (vezi toată discuția)
Decizii pentru personalul cu responsabilitati conform nssm. dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați într-o problemă legată de controlul ITM. În baza căror articole din Lege, inspectorii ITM pot solicita ... (vezi toată discuția)
Instructiuni de lucru si ssm OWARDO OWARDO 1-CUM poti face niste instructiuni de LUCRU daca nu ai carte tehnica a utilajului ? 2-POt instructiunile propii SSM - sa cuprinda ( sa fie integrate ... (vezi toată discuția)