avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna ...

Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna .Seful locului de munca poate sa te oblige să-l iei cand vrea el?suntem aprox 8 femei si inca nu dorim concediu dar seful a zis ca face bilețele si tragem la sort si obligatoriu mergem .Cat este de legal ,ce drepturi avem??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 12 Martie 2023
Buna ziua!
Nu sunteti obligata sa luati concediu atunci cand nu doriti.Cadeti de comun acord cu angajatorul.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

[ link extern ]
Poate un angajator să-și oblige salariații să își ia concediu de odihnă?
www.avocatnet.ro/articol_589...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara anunt 1. daca compania "m-a bagat in concediu" ... SANTIER SANTIER Concediu fara anunt 1. Daca compania \"m-a bagat in concediu\" - in perioada sarbatorilor, fara sa ma anunte (insa am stat, ca toti ceilalti), era obligata ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna acordat fortat fara consultarea angajatului alexmst86 alexmst86 lucrez in cadrul MAPN si de curand , intorcandu-ma din concediul de odihna am aflat ca am fost din nou bagat in concediu intr-o perioada apropiata (in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Am o intrebare! Lucrez ca bugetar si am 28 de zile lucratoare concediu! Iar sefi nostri ne obliga sa tragem la tombola care cum picam si sa il luam ... (vezi toată discuția)