avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă am făcut un act de vanzare cumpărare prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă am făcut un act de vanzare cumpărare prin donație îl ...

Dacă am făcut un act de vanzare cumpărare prin donație îl mai pot anula
Actul este făcut cu clauze sa aibă grija de noi
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:41, 12 Martie 2023
Sunt 2 situatii distincte fie contract de vanzare cumparare fie contract de donatie
Pentru a face actul de donație sigur din punct de vedere juridic legiuitorul a stabilit ca donatorul =cel care doneaza bunul nu mai poate revoca donația.
Excepție face cazul in care donatarul=beneficiarul bunului-avea o anumita sarcina de indeplinit de care nu s-a achitat
Donatorul poate impune in contractul de donatie sarcina intretinerii, si in situatia in care donatarul nu asigura intretinerea donatorului.,acesta poate solicita anularea donatiei
Nu exista "vânzare cumpărare prin donație ". Sunt doua contracte diferite.
Interesati-va exact ce act s-a încheiat, apoi reveniți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e conditia sa refuz o donatie o groapa la cimitir deoarece ... Ledoasa Ledoasa Care e conditia sa refuz o donatie o groapa la cimitir deoarece preotul spune ca donatia este prioritate la cumparare si-mi 5000 lei pretul bisericii (Marcuta) (vezi toată discuția)
Imobil obtinut prin act de donatie... Cezar66 Cezar66 Poate fi instrainat (vandut) un imobil obtinut prin act de donatie acum un an jumatate ???.Ce se poate face in caz ca persoana care a facut actul de donatie ... (vezi toată discuția)
Donatie beatlen beatlen se poate face o donatie de ex a unui imobil contra unei sume de bani? (vezi toată discuția)