avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intocmire acte apartament cu excludere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intocmire acte apartament cu excludere

Buna seara,
Mama si al doilea ei sot detin o suma de bani, cu care vor sa imi cumpere un apartament.
Eu sunt casatorit de 8 luni si am un copil de doar 3 luni. Nu am facut separare de bunuri la casatorie.
Avand in vedere ca sunt niste problem cu socrii etc si fiind posibilitatea sa o influenteze si pe sotia mea, iar cu timpul sa nu apara conflicte sau divort, mama si tatal vitreg vor ca apartamentul sa fie doar al meu.
Cum s-ar putea face ca sotia sa fie exclusa in caz de un divort?
Mentionez a tatal vitreg nu a avut copii, sora si parintii lui sunt decedati si mai are un nepot de pe sora cu care se judeca pentru casa batraneasca (parintii tatalui vitreg, respectiv bunicii nepotului)
Este vreo modalitate sa mi-l ia doar pe numele meu, fara sotia sa aiba vreun drept in caz de despartire, etc?
Doar donatie sau contract de intretinere se poate face?
Sau sa fac eu in prezent separare de bunuri?
Poate da sotia declaratie la notar ca nu are pretentii la apartamentul cumparat, sau sa ia apartamentul parintii unde sa ma treaca pe mine si sa mentioneze ca sotia nu are dreptul?
Trebuie tinut cont ca data ia doar mama apartamentul, devine proprietar si tatal vitreg, iar in caz de decesul lor, vine nepotul ca mostenitor de pe el deoarece nu are copii sau rude in viata.
Ce variante ar fi, pentru a nu fi probleme?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
cosming2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi... sweet1981 sweet1981 Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema... Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)