avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INREGISTRARE FACTURA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INREGISTRARE FACTURA

Buna ziua!
Am o problema in ceea ce priveste o factura de la un furnizor.Factura este in valoare de 595RON, iar chitanta este de 500 RON ,restul de 95 reprezinta TVA dar cu taxare inversa.Intrebarea mea este cum ma inregistrez cu ea,cum sting fact.respectiva si ce reprezinta TVA cu taxare inversa.
Cel mai recent răspuns: iulis2002 , utilizator 09:50, 14 Octombrie 2006
ar trebui sa-ti inregistrezi tva si in jurnalul de vanzari si in cel de cumparari, sa compensezi cele doua tva-uri si sa-ti ramana de plata la furnizor numai baza facturii, in cazul tau 500 lei
taxarea inversa o gasesti in codul fiscal la capitolul tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura de la furnizor cu taxare inversa olympya olympya Buna ziua! Am o problema in ceea ce priveste o factura de la un furnizor.Factura este in valoare de 595RON, iar chitanta este de 500 RON ,restul de 95 ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)