avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot reține două sancțiuni de 10 % în același ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot reține două sancțiuni de 10 % în același lună? se ...

se pot reține două sancțiuni de 10 % în aceeași lună unui salariat?
se poate reține 10 % dacă salariatul a refuzat să semneze comunicarea deciziei de Sancționare? am trimis prin poștă, dar nu l-au găsit acasă
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
sexu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 08:35, 22 Martie 2023
Angajatul nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta. Daca refuza semnarea deciziei de sanctionare nu se poate retine o abatere disciplinara.
Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

Ați încheiat un proces verbal cu privire la refuz dacă ați vrut s-o predați personal?
Bună ziua, sunt două sancțiuni distincte, de 10 % total 20 %

Mihail Croitoru a scris:

Angajatul nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta. Daca refuza semnarea deciziei de sanctionare nu se poate retine o abatere disciplinara.

am încheiat un proces verbal cu doi martori cu refuzul, oricum nu ne poate da în judecată deoarece nu are decizia de Sancționare, nu?


a refuzat s[ semneze de primire ,iar prin poștă degeaba am trimis ,că nu a fost acasă și nici nu a mers la oficiul poștal după decizie
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
S-a intors confirmarea de la posta ?

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara cristian niculae cristian niculae Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu daca o sanctiune disciplinara esta perfect valabila in cazul in care a fost aplicata inainte de a primi decizia prin ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu mark_35 mark_35 Buna ziua, Lucrez ca agent vanzari si nu mi-am primit salariul din luna martie, de fiecare data cand deschid discutia , angajatorul motiveaza problemele ... (vezi toată discuția)
Sanctiune "avertisment" crmnradu crmnradu Dupa 30 de ani de activitate, primesc o sanctiune cu...\"Avertisment\". Am refuzat sa o semnez de luare la cunostinta, s-a decis sa-mi fie trimisa prin posta. ... (vezi toată discuția)