avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot reține două sancțiuni de 10 % în același ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot reține două sancțiuni de 10 % în același lună? se ...

se pot reține două sancțiuni de 10 % în aceeași lună unui salariat?
se poate reține 10 % dacă salariatul a refuzat să semneze comunicarea deciziei de Sancționare? am trimis prin poștă, dar nu l-au găsit acasă
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
sexu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 08:35, 22 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O poate contesta si fara decizie .. contesta retinerea salariala ...si atunci va trebui sa depuneti decizia de sanctionare, dovezile privind refuzul salariatului de a o primi etc.
In cazul in care nu a primit decizie de sanctionare, dar totusi a primit salariul redus cu 10% salariatul poate sa faca actiune in instanta pentru obligarea angajatorului la plata restului de salariu (cei 10%) care au fost retinuti din salariu fara drept, iar daca angajatorul se apara cu decizia de sanctionare poate fi atacata decizia in acelasi litigiu pe cale de exceptie.

Termenul de prescriptie pentru actiuni referitoare la drepturi financiare neachitate de angajator este de 3 ani.,,am primit acest răspuns de la o casă de avocatură , puteți explica ?
Exact ce am mentionat si eu anterior , poate introducere actiune in instanta si fara decizia de sanctionare pentru retinere.

angajarea raspunderii patrimoniale a angajatorului in privinta drepturilor salariale neachitate se face in termen de 3 ani de zile de la data nasterii dreptului la actiune .. in speta, de la data platii salariului.
mulțumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara cristian niculae cristian niculae Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu daca o sanctiune disciplinara esta perfect valabila in cazul in care a fost aplicata inainte de a primi decizia prin ... (vezi toată discuția)
Sanctiune "avertisment" crmnradu crmnradu Dupa 30 de ani de activitate, primesc o sanctiune cu...\"Avertisment\". Am refuzat sa o semnez de luare la cunostinta, s-a decis sa-mi fie trimisa prin posta. ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu mark_35 mark_35 Buna ziua, Lucrez ca agent vanzari si nu mi-am primit salariul din luna martie, de fiecare data cand deschid discutia , angajatorul motiveaza problemele ... (vezi toată discuția)