avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Dacă în OUG 4/2023 este reglementată ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Dacă în OUG 4/2023 este reglementată restituirea ...

Buna ziua,
Dacă în OUG 4/2023 este reglementată restituirea eșalonată a contribuției de sănătate reținută în 2023 din pensiile mai mari de 4000 lei, cum se procedează cu restituirea contribuției reținută în tranșă unică la recuperarea sumelor acumulate in Pilonul II? Anul trecut am ieșit la pensie limită de vârstă și din suma primită de la fondul Pilonul II mi s-a reținut și virat, conform legislației de atunci, contribuția de sănătate calculată la suma acumulată. Am contactat Fondul de Pensie Privată și mi s-a comunicat că atunci când vor primi banii de la Casa de Sănătate (presupun că trebuie să se facă niște demersuri din partea lor în acest sens) voi fi contactată, fără a-mi spune și modalitatea în care vor restitui acești bani. Există posibilitatea de eșalonare a sumei reținute, având în vedere ca această contribuție a fost plătită de mine în tranșă unică?
Mulțumesc
Monica Costea

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva contributie la fondul de sanatate din pensie. ... iordana1900 iordana1900 Retinere abuziva contributie la fondul de sanatate din pensie. Buna ziua si La Multi Ani! In data de 28 decembrie 2022, în Monitorul Oficial nr. 1262, a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt legatară prin testament în urma decesului ... Fercu Ana Fercu Ana Bună ziua. Sunt legatară prin testament în urma decesului partenerului cu care am conviețuit 38 ani.Am depus la casa de pensii ,certificatul de legartar ( ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare am certificat de handicap grad 2 și ... Lucian40 Lucian40 Bună ziua Am o întrebare Am certificat de handicap grad 2 și nu mai lucrez de câtva ani Mai exact problema cu auzul. Am contribuit la pensia privata ... (vezi toată discuția)