avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am fost amendat si măsura complementară ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am fost amendat si măsura complementară de a intra ...

Buna ziua, Am fost amendat si măsura complementară de a intra în legalitate pentru construirea unei anexe. Am teren curti constructii intabulat dar am lasat de azi pe maine sa rezolv cu autorizatia pana am luat amenda(corect). Am termen de 3 luni pentru intrarea in legalitate. Intrebarea este : Cum se stabileste acest termen legal , unde este prevazut??Este un termen minim si unul maxim?? Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: mihaita10 , utilizator 08:19, 15 Martie 2023
Concret cand ati edificat anexa,deoarece exista prevazut termen de 3 ani pentru constatare si aplicare sanctiuni
În practica judiciară, instanțele au reținut că: „măsura complementară prevăzută de art. 28 din Legea nr. 50/1990, constă în intrarea în legalitate, care poate fi efectuată în următoarele modalități: 1. dacă lucrările au fost efectuate fără autorizație de construire, prin obținerea unei autorizații de construire dacă construcția realizată fără autorizație de construire întrunește condițiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, sau 2. desființare a construcției, dacă nu se poate obține autorizația de construire. Apoi, obținerea unei autorizații de construire presupune parcurgerea mai multor etape, începând cu obținerea certificatului de urbanism în vederea intrării în legalitate, întocmirea unor documentații tehnice, obținerea unor avize etc.” (Decizia civilă Nr. 1459/2020 – Tribunalul Cluj)
In 2022.Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda legea 50/1991 mihaita10 mihaita10 Buna ziua, Am fost amendat si măsura complementară de a intra în legalitate pentru construirea unei anexe. Am teren curti constructii intabulat dar am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)