avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! O Asociatie de Proprietari care este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! O Asociatie de Proprietari care este constituita din ...

Antena de telefonie mobila
O Asociatie de Proprietari care este constituita din doua scari de bloc ,una cu 9 apartamente iar cealalta cu 6 apartamente a inchiriat spatiu pt.montarea unei antene de telefonie .Antena a fost montata pe acoperisul scarii cu 9 apartamente . Este corect ca banii incasati din chirie sa fie folositi doar de catre acei locatari care locuiesc in scara cu 9 apartamente?
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2023
marikka, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:01, 14 Martie 2023
Secţiunea 1 Veniturile asociației de proprietari
Articolul 70
(1) Toate veniturile obținute din exploatarea proprietății comune, inclusiv veniturile din dobânzi bancare, aparțin asociației de proprietari.
(2) Veniturile prevăzute la alin. (1) alimentează numai fondul de reparații al asociației de proprietari și nu se plătesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum și cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, într-un raport afișat la avizierul asociației, și se evidențiază în registrul unic de venituri și cheltuieli al asociației de proprietari.
[ link extern ]

Daca initiativa a apartinut doar celor de pe scara respectiva si s-a facut conform art. 49 alin 4 "Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.", atunci veniturile respective intra in fodul de reparatii ca parte exclusiva pentru intretinerea si reparatia partii comune exclusive a scarii cu 9 apartamente.

Daca hotarirea a venit in urma unei AG la care au participat membri de la ambele scari si initiativa a fost a presedintelui, atunci banii respectivi intra pur si simplu in fondul de reparatii.

Pina la urma e o chestiune mai mult de prioritate a cheltuirii banilor, ei oricum intra in fondul de reparatii.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc la bloc si , pe terasa acesuia avem instalata ... RODICA HANES RODICA HANES Buna ziua. Locuiesc la bloc si , pe terasa acesuia avem instalata o antena a unei firme celebre de telefonie.. Acestia platesc chirie asociatiei o suma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa stiu in ce scopuri putem folosi veniturile ... CristinaA. CristinaA. Buna ziua, Doresc sa stiu in ce scopuri putem folosi veniturile obtinute de catre asociatie de proprietari pentru inchiriere parte comuna (obtinute din ... (vezi toată discuția)
Multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca ... maiadorina maiadorina multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 ... (vezi toată discuția)