avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As mai avea urmatoarea speta, Tata in ultimii ani din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As mai avea urmatoarea speta, Tata in ultimii ani din viata a ...

As mai avea urmatoarea speta, Tata in ultimii ani din viata a suferit de Alzheimer intr-o stare avansata de degradare mentala. In aceste conditii mama si fratele au vandut masina care era exclusiv pe numele tatei, el era unicul proprietar trecut in acte.
In conditiile in care nu exista nici certificat de la medicul legist, cum stiu ca se scoate pentru a putea rezolva unele aspecte in numele bolnavului, si nici hotarare judecatoreasca definitiva pentru al decade din drepturi si a putea dispune de bunurile lui, intrebarea este daca puteau face acest lucru ?si ce implica din punct de vedere juridic acest aspect. Pot fi trasi la raspundere in instanta , in conditiile in care actele de vanzare sunt semnate de fratele, tata nu mai era capabil de semnatura. Si care ar putea fi sanctiunile .?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Curatela poare fi necesară la efectuarea succesiunii? mama decedată ... cosstti cosstti Curatela poare fi necesară la efectuarea succesiunii? Mama decedată în luna iunie 2020 Tata în vârstă de 91 de ani este internat într-un centru pentru ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela a unui parinte bolnav liana1963 liana1963 Buna seara, Am urmatoarea intrebare daca ma poate indruma cineva: Tatal meu este bolnav de Alzheimer , nu intr-o forma foarte avansata dar totusi se ... (vezi toată discuția)
Părinții mei (tata 85 de ani, mama 84 ) vor sa vândă un imobil. constituie un impediment faptul că mama suferă de alzheimer? Palestrina Palestrina Buna ziua! Va rog,as dori și eu un raspuns,la o întrebare legată de vânzarea unui imobil Părinții mei,tata(85 ani),mama(84 ani),vor sa vanda un ... (vezi toată discuția)