avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara!In decembrie 2020 am fost implicat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara!In decembrie 2020 am fost implicat într-un accident ...

Bună seara!In decembrie 2020 am fost implicat într-un accident rutier cu victimă, dosarul s-a clasat fără a mi se suspenda permisul. In martie 2023 am primit o citație prin care victima mă reclama într-un dosar ,, litigii cu profesioniștii ,pretenții . Întrebarea mea este ce risc eu in acest caz ? Menționez că în timpul accidentului victima se afla pe partea carosabilă iar fiind noapte nu purta vestă reflectorizanta.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:16, 15 Martie 2023
Victima doreste despagubiri pe parte civila.
Mulțumesc !Asta am înțeles și eu ,dar odată ce cazul a fost clasat eu nici măcar neavând suspendat permisul iar dumneaiei mergând neregulamentar,pot fi găsit vinovat și să îi plătesc despăgubiri?

latka a scris:

Victima doreste despagubiri pe parte civila.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca instanta va hotari definitiv, adica nu neaparat prima instanta) ca sunteti vinovat, da, veti plati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizare victima biciclist SANTIER SANTIER Buna seara! Mi s-a intamplat de curand sa acrosez un biciclist, care circula pe partea dreapta a drumului (de fapt incerca sa mearga pe partea dreapta). ... (vezi toată discuția)
Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre autoturism si atelaj Bogdan008 Bogdan008 In urma cu cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj, eu fiind conducatorul autoturismului. S-a intamplat in afara localitatii intr-o ... (vezi toată discuția)