avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea nr. 283/2022 modifică și completează Codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea nr. 283/2022 modifică și completează Codul Muncii la ...

Legea nr. 283/2022 modifică și completează Codul Muncii la articolul 17 cu obligația angajatorilor de a insera în contractele individuale de muncă suportarea de către angajator a asigurării medicale private, a contribuțiilor suplimentare la pensia facultativă sau la pensia ocupațională a salariatului, în condițiile legii, precum și acordarea, din inițiativa angajatorului, a oricăror alte drepturi, atunci când acestea constituie avantaje în bani acordate sau plătite de angajator salariatului ca urmare a activității profesionale a acestuia, după caz.

Aceasta obligatie se aplica si firmelor care au incheiat un Contract Colectiv de Munca in care acestea sunt precizate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 15 Martie 2023
Da, intrucat textul de lege nu face distinctie intre sc cu ccm si sc fara ccm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte beneficii, de mentionat in cim sau ccm? cf l 283 / 2022 loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua! In legatura cu prevederile L 283/2022, modificarile si completarile aduse art.17 din Codul Muncii. Societatea ofera prime de: Paste, Craciun, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca persoana fizica Adriana Boalca Adriana Boalca Buna ziua! As putea sa fac un contract de munca pentru cineva ca sa fie angajata, de exemplu, menajera, eu fiind persoana fizica? Daca da, ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ccm poate fi derogat prin cim? aidu aidu CCM contine si clauze in favoarea angajatorului. Angajatii nu au voie sa renunte doar la cele care sunt in favoarea lor. Insa poate angajatul, la semnarea ... (vezi toată discuția)