Ce cheltuieli pot trece pe firma si cand trebuie sa le inregistrez pe registrul de casa sau chitantele le predau la sfarsit contabilei:
-chelt.cu incalzirea,curentul,apa,gunoiul,telefonul la sediul social
-chelt,cu abonamentele ratp ,cum fac le predau sau le fac copie
-chelt.cu taxa anuala pt.facultate ,a mea si eu sunt asociat unic
-bilete ratp
sau ce alte chelt.mai au drept de deducere sau se pot baga pe firma?:(
Toate cheltuielile care prin natura lor sunt efectuate in vederea obtinerii de venituri impozabile.
De ex. daca iau un mar sa-l vand antunci cheltuiala cu achizitia lui, transportul, si spalatul sunt deductibile intrucat, atunci cand il voi vinde voi incasa un venit impozabil.
Pentru unele cheltuieli, exista unele reglementari suplimentare (ch. cu combustibil, deplasari) si necesita documente/informatii suplimentare, doar din motivul de a fi mai usor de depistat daca s-au efectuat in vederea obtinerii de venituri impozabile sau nu.
Pentru unele cheltuieli, exista unele reglementari suplimentare (ch. cu combustibil, deplasari) si necesita documente/informatii suplimentare, doar din motivul de a fi mai usor de depistat daca s-au efectuat in vederea obtinerii de venituri impozabile sau nu.
va rog ptr ca faceti referire la ch cu combustibilul si la unele reglementari suplimentare, poate puteti sa-mi raspundeti la intrebarea pe care am pus-o pe forum - cheltuieli cu combustibil ( bonuri benzina ).
luminati-ma ! va rog :hammer:
Mi-e greu sa identific postarea dv. pe forum, dar pot adauga ca in cazul ch. privind combustibilul Ordonanta 34/2009 (care ilegal modifica Codul Fiscal, atorita art. 4 din Legea 571/2003) limiteaza pentru autoturisme cheltuielile privind reparatii intretinere ca fiind nedeductibile in unele situatii.
DAR dupa principiul mentionat de mine mai sus avem si situatiile in care este permis:
- pentru fiecare Administrator este permisa deductibilitatea cheltuielilor tinand cont de raportul 1 Administrator = 1 Autoturism. (Si sunt total de acord cu asta, e foarte corect, sa nu-si mai deconteze la toata familia cheltuielile pt. siplul fapt ca tine masina pe firma).
- vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca sunt iarasi deductibile chiar nu stiu la ce altceva ati putea folosi masina in interes de servici (pentru a obtine venituri impozabile) si guvernul nu accepta deductibilitatea cheltuielilor.
Ordonanta 34 nu interzice ci doar reglementeaza unele conditii suplimentare, nu trebuie sa ne speriem.
Asa cum am mai spus logica e una SIMPLA, cheltuielile ce genereaza venituri impozabile sunt cheltuieli deductibile intrucat daca nu s-ar respecta regula s-ar numi DUBLA IMPOZITARE