Problema mea sta asa:Am cumparat o casa batraneasca si vreau sa o renovez.Am obtinut certificatul de urbanisn in care mi se cere printre altele acordul vecinilor adiacenti pentru imprejmuire si constructie pe hotar.Mentionez ca aceasta casa are o bucata de perete pe hotarul vecinilor din spatele casei.Acest perete trebuie dat jos si cladirea va fi la 60 cm de gardul vecinilor.Sunt 2 batrane suspicioase care nu vor sa mi dea nici un fel de acord.Ce pot face in acest caz?daca le dau in judecata ne avand un motiv intemeiat de refuz cat ar dura acest proces?
Nimeni nu va poate preciza cu exactitate durata solutionarii in instanta,avand in vedere cate cauze sunt pe rolul instantelor si la ce termene de judecata se dispun
Initial incercati sa notificati oficial vecinele cu obligatia de a da acordul pentru dezafectare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Aveti temei legal de invocat in eventuala actiune
Nu va luati dupa mesajul precedent.. se scrie doar de dragul postarii si a cantitatii mnesajelor , nu a calitatii ... Eu nu am auzit / nu cunosc unde exact exista in legislatie notificare cu obligatia de a va da acorda .
Incercati sa luati legatura cu acele vecine si poate ajungeti la un notar sa dea declaratie privind acea constructie.