avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare bani pe cont din eroare de soft.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare bani pe cont din eroare de soft.

Buna tuturor. Am initiat o plata online la o factura printr-un procesator de plati (energie electrica). Rezultat: tranzactie esuata, procesatorul ofera optiunea de reluare sau renuntare. Am ales reluare, am introdus datele cardului, plata reusita. Verific soldul contului curent si observ dublarea tranzactiei, suma fiind retinuta de doua ori. Am anuntat imediat procesatorul de plati, care confirma o tranzactie esuata si una reusita si recomanda sa iau legatura cu banca pentru suma blocata de doua ori. De pe pagina de online banking iau adresa de email a bancii si scriu toata povestea, ei recunoscand ca a fost ceva incident si ca multe tranzactii s-au dublat, dar daca problema persista, trebuie sa SUN pe TELEFON la banca. De pe site-ul bancii iau alta adresa de email destinata suportului de clienti si scriu aceiasi poveste, raspunsul fiind acelasi: da, in data respectiva au fost probleme de soft si unele sume s-au blocat dublu, dar trebuie sa SUN LA BANCA ca sa deblocheze. Din motive de sanatate am probleme de auz, e greu sa fac o convorbire telefonica, am scris bancii ca blocarea s-a facut din eroare si nu cred ca este nevoie de aprobarea mea si nici macar de identificarea mea, pur si simplu sa repare greseala cum facem noi cu totii din afara sistemului birocratic al bancilor. Este a 6-a zi cu banii blocati. Intrebare: fapta bancii de a tine banii blocati intruneste elementele unei infractiuni de abuz de incredere? Poate cineva sa identifice si infractiunea prin care ma obliga sa fac ceva, concret sa sun, cu toate ca i-am contactat pe caile indicate de ei pe site ?
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
zolisoft2014, utilizator

Alte discuții în legătură

Pe cine pot trage la raspundere si in ce fel? - debitare cont de doua ori Aya Aya Buna seara, Descriu pe scurt telenovela mea in speranta ca ma veti ajuta cu sugestii. Am cumparat de la Magazin un produs electronic platind cu cardul.Prima ... (vezi toată discuția)
Fraudare card debit DenisaEnache89 DenisaEnache89 Buna ziua Va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme. Incepand cu vineri, 8 ianuarie, ora 18:00 s-au efectuat plati la POS in Los Angeles din contul ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)