avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii toți,iar în ...

Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii toți,iar în viitor prietena mea vrea să participe și ea la investiție adică să-mi restituie jumătate din valoarea casei când o să aibă bani și după să investim în continuare la fel amândoi.Intrebarea mea este cum pot eu sa fac ceva legal înainte să intabulez casa, să o trec de la început cu 50% ?parte din casa dar sa am ceva act cum că mi-ar restitui jumătate din valoarea casei sau care ar fi cea mai bună soluție . Aștept soluții de la dvd.Multumec anticipat
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 14:06, 21 Martie 2023
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai bună soluție este să intabulați casa pe numele dvs, dacă tot dați toți banii. E bunul dvs., nu sunteți căsătoriți și vă mai spun ceva - viața bate filmul. Așa că, nu vă complicați acum cu acte etc.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc mult pt răspuns,mă gândeam că există o soluție înainte să intabulez,idea era că sa nu mai intabulez încă odată după ce îmi dădea jumătate din sumă.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumpărati doar dvs imobilul, iar când prietena va dispune de jumătate din suma, ii puteți vinde 1/2 din bun, devenind coproprietari
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2023
raluk0207, utilizator
Și totuși revin,chiar nu ar fi nici o soluție,de exemplu o declarație din partea ei cum că se angajeaza să îmi restituie jumătate din sumă în timp de.... și după să investim împreună la acel imobil că mai trebuie băgați ceva bani in ea de aia nu as mai plăti încă o dată o intabulare pe amândoi.Multumesc
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum să plătiți întregul și sa treceți 50%!?
Mai vreți și soluții pentru așa ... țeapă?
Ori e naivitate (că să nu-i zic altfel) ori...
Dacă vreți să cumpărați împreună (50%-50% sau alte proporții) dar unul nu are bani, atunci se împrumută. Fie de la bancă, fie îi împrumutați chiar dvs. prin act autentic, astfel încât să aveți și ce executa (cota parte) în cazul în care împrumutul nu vi se restituie la termenul stabilit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Investiție în casa iubitului. se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi? ContSters497945 ContSters497945 Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. ... (vezi toată discuția)
Buna seara!eu si prietenul meu dorim sa investim împreuna in ... Gabrielaelena434343 Gabrielaelena434343 Buna seara!Eu si prietenul meu dorim sa investim împreuna in constructia unei case(nu suntem casatoriti).Problema este ca terenul(la care am contribuit si eu ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa intocmesc pentru despagubirea copiiilor mei anamaria2011 anamaria2011 Buna seara intrebarea mea este urmatoarea : ce act poate sa-mi faca prietenul meu, viitor sot pentru a ma despagubi cu o suma de bani pe care am investit-o in ... (vezi toată discuția)