avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!Eu si prietenul meu dorim sa investim ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!Eu si prietenul meu dorim sa investim împreuna in ...

Buna seara!Eu si prietenul meu dorim sa investim împreuna in constructia unei case(nu suntem casatoriti).Problema este ca terenul(la care am contribuit si eu cu o suma mai mica ce-i drept)este pe numele lui,proiectul casei,autorizatia de construire la fel pe numele lui!Dorim sa investim in mod egal ,el fiind de acord sa ma treaca pe acte ca si coproprietar.Întrebarea mea este....se poate ca dupa finalizarea constructiei sa modificam actele? Este atat de costisitor?Se poate rezolva simpu la un notar? Aș aprecia raspunsurile dumneavoastra.Din păcate nu prea mă pricep,aș aprecia și un sfat !Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 5 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele obținute pana acum nu se mai pot modifica.
Însă după ce prietenul dvs isi intabuleaza casa si terenul, va poate dona jumătate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca terenul e deja intabulat, va poate dona/vinde/ da in plata jumatate sau o cota.
Daca tot ati dat bani pt teren, trebuia sa fi cumparat pe cote parti, dupa cum ati contribuit.
dupa ce faceti casa, nu mi se pare corect sa va donezeca nu va da degeaba, ci va recunoaste dreptul de creanta si va da o cota pe masura investitiei.
Pana una alta, sa va faceti dovezi ca dati bani in casa aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa Anca Bunea Anca Bunea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate intabula o casa la rosu pe un proprietar si amenajarile interioare (casa finalizata ) pe 2 proprietari Multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa pe teren bun propriu user2018 user2018 Buna ziua, Intrebare sper ca destul de simpla. Dorim sa construim o casa (sot/sotie) pe un teren bun propriu al sotiei. Cand terminam casa pe cine se ... (vezi toată discuția)