avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac cursul de ...

Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac cursul de SSM si PSI si sa imi fac ulterior un PFA cu aceasta activitate.respectiv inspector SSM si PSI este posibil,sau trebuie sa fi fost inginer pentru a obtine dreptul de a avea PFA cu aceasta profesie as vrea sa stiu daca imi permite legea ca si economist sa pot avea acest PFA . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 17 Martie 2023
Buna ziua,
Pentru a deschide un PFA pe partea de SSM in care dvs. sa fiti seful* aveti nevoie de vreo 6 ani... si nici nu puteti face asta cu studiile dvs.
Dar puteti gasi o persoana ce indeplineste conditiile si dvs. sa fiti angajat in cadrul acelui Serviciu Extern de Prevenire si Protectie- SEPP ( aceasta este denumirea legala a ceea ce doriti dvs. sa faceti...).

Gasiti mai multe detalii in HG din link-ul de mai jos, capitolul III
[ link extern ]

In rezumat... aveti nevoie cumulativ de:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: științe inginerești, științe agricole și silvice, cu diplomă de licență sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licență, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securității și sănătății în muncă, cu conținut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puțin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învățământ postuniversitar în domeniul securității și sănătății în muncă, cu o durată de cel puțin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerințelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii și certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) și c).
(3) Cerința minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) și c) este considerată îndeplinită și în situația în care persoana a obținut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securității și sănătății în muncă.

Plus vechime in domeniu de minim 5 ani

La PSI banuiesc ca este la fel, cautati legislatia specifica si gasiti acolo detalii.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Puteti sa va deschideti PFA, II, SRL, dvs. sa fiti administrator si sa angajati lucratori autorizati de catre ITM, respectiv IJSU, care sa presteze activitatile.
Activitatile de ssm, respectiv psi-su sunt activitati autorizate. Dvs. ca si economist nu puteti fi sef (sa conduceti efectiv) care si presteaza activitatea ssm, respectiv psi. Nu veti primi autorizatia ceruta de lege.
Puteti doar sa administrati cele doua activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi pfa, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector ssm sau psi ? Georgianavictoria Georgianavictoria Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector SSM de 80 ore sau PSI ? Pot da avize și semna avizele, fisele Etc ? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa firma de protecta muncii ssm CristinaBaltaretu CristinaBaltaretu Buna. As vrea sa fac un curs de Protectia Muncii (SSM) si apoi sa imi deschid PFA in acest domeniu. As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)