avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imputernicire cu semnatura falsa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imputernicire cu semnatura falsa

buna ziua,

ce se poate face in situatia in care un proprietar, membru al asociatiei de proprietari, vine cu o imputernicere, pentru reprezentare in AG, cu semnaturi false? Stiu ca sunt false deoarece semnatura este f diferita de cea din acordul de asociere si membrii respectivi nu sunt in tara asa ca nu aveau cum sa semneze aceasta imputernicire.

multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:06, 17 Martie 2023
Plangere la politie pentru fals sub semnatura privata ( cred ca asa se cheama fapta...).
Daca exista garantia ca semnatarul nu este in tara si nu a semnat documente,ramane la latitudinea echipei manageriale a asociatiei de proprietari daca se complica sa sesiseze fapta autoritatilor competente sa cerceteze sau anuleaza imputernicirea respectiva
Cod penal Art 322
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată parte integrantă din Legea nr 286/2009
(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

In astfel de situatii autoritatile nu se complica cu incadrarea faptei sub incidenta penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)
Cum procedăm în cazul în care membrii comitetului executiv au fost aleși în adunarea generală, dar se dovedește că nu sunt membri ai asociației ? flory_mr flory_mr Cum procedăm în cazul în care membrii Comitetului Executiv au fost deja aleși în Adunarea Generală, dar ulterior s-a dovedit că ei nu erau membri ai ... (vezi toată discuția)
Legalitatea convocării unei adunări generale extraordinare flory_mr flory_mr Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, ... (vezi toată discuția)