avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna seara, Reprezint o asociatie de proprietari si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna seara, Reprezint o asociatie de proprietari si exista un ...

Buna seara,
Reprezint o asociatie de proprietari si exista un contract incheiat cu Ascensorul din luna octombrie 2012 (semnat de presedintele de atunci). Am transmis o notificare de reziliere a contractului, avand in vedere ca Ascensorul ne-a notificat de marirea pretului cu 15%. Am contactat alta firma care sa faca intretinrea ascensoarelor. Am primit raspuns de la Ascensorul ca in contract sunt doua clauze:
1. Prelungirea contractului se face automat pe perioade noi de cate 2 ani
2. Rezilierea contractului in timpul valabilitatii lui va obliga partea in culpa la plata de daune interese pe o perioada de 3 luni.
prin urmare Ascensorul ma obliga sa platesc 4.125 lei (pentru acele 3 luni).
Mentionez ca revizia lunara (obligatie contractuala a Ascensorului) nu a mai fost efectuata din luna decembrie 2022.
Intrebarea mea este daca se poate rezilia contractul fara plata sumei sus mentionata.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cu stima,
M.R.
Postati-ne toate clauzele de incetare din contractul cu ascensorul ...
Exista clauza contractuala referitoare la perioada ,termene de executare revizie lift?
La Durata contractului este stipulat ca:
Prezentul contract se incheie pe perioada de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii pe noi perioade de 2 ani, prin tacita reconditie, daca niciuna din parti nu solicita rezilierea cu minimum 90 de zile inainte de expirarea valabilitatii contractului . Rezilierea contractului in timpul valabilitatii lui va obliga partea in culpala plata de daune interese egale cu valoarea contractului pe o perioada de 3 luni.
La obligatiile executantului:
Efectueaza operatia de revizie tehnica de 2 ori pana la data de 30 a fiecarei luni pentru fiecare instalatie de ascensor.
La obligatiile executantului:
Efectueaza operatia de revizie tehnica de 2 ori pana la data de 30 a fiecarei luni pentru fiecare instalatie de ascensor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestari servicii CONTRAIN MANAGEMENT CONTRAIN MANAGEMENT Este vorba de un contract incheiat intre o Asociatie de Proprietari si o SC, contract care are ca obiect revizii tehnice curente si reparatii ale ... (vezi toată discuția)
Contract rds_rcs clientX clientX Am un contract pe firma cu RDS, pe care doresc sa-l reziliez. Am platit la zi toate facturile, am depasit de mult perioada minima contractuala (1an). Problema ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)