avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract RDS_RCS
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract RDS_RCS

Am un contract pe firma cu RDS, pe care doresc sa-l reziliez. Am platit la zi toate facturile, am depasit de mult perioada minima contractuala (1an).
Problema mea, si nu numai: nu se poate! Trebuie sa mai treaca citeva luni bune, pina se ajunge la data la care a fost incheiat contractul.
Este aceasta privita ca o clauza abuziva, avind in verere urmatoarele considerente:
1.contractele standard si monopolul de la acea vreme;
2.nu sunt obligat sa platesc pt un serviciu de care nu beneficiez;
3.un contact nu poate fi considerat prelungit automat pe o perioada determinata fara acordul partilor la data respectiva(data prelungirii)?

Va cer opinia, deoarece e tot mai ciudat sa traiesti in tara asta...


Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 16:37, 18 Iulie 2011
Este o clauza abuziva.
Va sfatuiesc sa va adresati cu o sesizare catre OPC. In privinta prelungirii automate, aceasta poate avea loc , daca asa este mentionat in cuprinsul contractului si daca dvs nu v-ati manifestat in scris intentia de reziliere a contractului, inainte de incetarea primei perioade contractuale.
OPC nu se ocupa de PJ.
Daca nu mi-am manifestat nici o intentie, un ctr nu poate continua in aceleasi conditii, decit daca se accepta la plata. Aici v-am cerut opinia. In sensul in care nu se v-a mai beneficia de serviciul resp, daca se poate refuza plata.
Fie ca sunteti PJ sau PF, daca in contract exista clauza de prelungire a contractului daca nu se exprima vointa de a fi incetat, atunci continuarea contractului pe o perioada cel mult egala cu a contractului initial este perfect legala si valabila. Daca nu este aceasta clauza, si contractul este continuat, adica se presteaza serviciul si acesta este platit (este suficienta o singura plata), atunci se considera ca s-a acceptat contractul initial (cel putin in UE), si se pare ca si d-voastra sunteti de aceeasi parere.

Daca in schimb contractul nu este executat de prestator din vina lui, atunci aveti dreptul fie sa il siliti sa execute si sa platiti in continuare, fie sa solicitati incetarea contractului si daune, bineinteles fara sa mai efectuati plata. Acest lucru il puteti solicita prin instanta, daca dupa ce ati notificat prestatorul vinovat acesta nu este de acord sa renunte la pretentia platii.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul de telefon? amelia20100 amelia20100 buna ,am si eu o problema am un ab la orange de9e pana in decembrie anul acesta,si in octombrie i-am sunat sa ii intreb daca imi pot micsora abonamentul si ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere contract telefonie internet tv rds bbe bbe Am semnat in 2015 un contract TV/Internet/ Telefonie cu RDS, contractul a expirat in 2017, la semnarea contractului am achizitionat si un telefon mobil , in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract vasile58 vasile58 Expirarea unui contract de livrare de bunuri, prestari servicii si achitarea facturilor care sunt emise dupa data expirarii constituie acceptare tacita a ... (vezi toată discuția)