avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul de telefon?

buna ,am si eu o problema am un ab la orange de9e pana in decembrie anul acesta,si in octombrie i-am sunat sa ii intreb daca imi pot micsora abonamentul si mi-au spus ca da,dar nu mi-au specificat ca imi maresc perioada contractuala cu inca un an.am optat pt.un abonament de6e,iar luna aceasta cand i-am sunat sa imi faca cererea de inchidere a abonamentului m-au anuntat ca mai am inca 13luni de contract.am facut o sesizare sa mi se asculte convorbirea iar ei mi-au trimis o scrisoare in care imi spuc ca mi-au ascultat convorbirea si ca mi-a fost specificat faptul ca imi prelungesc contractul.eu stiu ff bine ca nu mi-au mentionat si nu mi se pare corect sa mai platesc inca un an degeaba.daca nu mai platesc ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:37, 13 Noiembrie 2010
Faceti plangere la OPC.
Un contract nu se poate prelungi numai intr-o discutie telefonica.Sa faca dovada scrisa,daca nu, nu ezitati sa faceti plangere la opc asa cum v-a indicat si colegul mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cititi intii contractul initial referitor la durata contractului, clauze de reziliere, preaviz, prelungire automata si va lamuriti

Firma nu avea obligatia sa va reduca abonamentul. Ar fi trebuit sa platiti abonamentul pana in Dec.
In conditiile in care firma a fost de acord cu siguranta trebuia sa fiti informata in scris ca astfel se incheie un nou contract, cu o perioada de 12 luni de la data incheierii lui, nu de 13 luni.

Insa se pune problema cum este vechiul contract. Daca este un contract pe perioada determinata (12 luni, 24 luni) care se prelungeste automat, daca nu este reziliat cu un preaviz de X zile inainte de incetarea lui (in decembrie), atunci sunteti in situatia ca abonamentul (contractul) d-voastra initial s-a prelungit automat cu inca 1 an.
Firma a fost de acord cu reducerea valorica a abonamentului. Insa intra in vigoare clauza prelungirii automate a abonamentului in cazul nerezilierii cu preavizul specificat.

Deci daca exista o clauza de genul “Contractul trebuie rezilia cu cel putin 30 zile inainte de incetarea lui (in decembrie)” si d-voastra nu ati reziliat pana la acest termen, atunci nu aveti decat solutia de a plati pana la incetarea lui.
Nu uitati insa sa reziliati acest contract in scris si cu semnatura de primire, si o puteti face chiar acum, contractul insa se deruleaza pana la capat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere abonament telefon mobil (orange) onez81 onez81 Buna ziua, In decembrie 2009 mi-am facut trei abonamente la orange doua pe durata a doi ani si unul pe un an, intre timp sotia a gasit un loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract tel. mobila ika ika Buna seara, Am un contract cu o firma de tel. mobila pina in data de 29.11.2010.Am luat legatura astazi cu un operator si am cerut sa imi modifice ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma cablu tv ivape ivape buna ziua, Am incheiat contract cu UPC pentru serviciul de internet pe o perioanda de 1 an. Am platit toate facturile la zi, a trecut 1 an dar tot nu ... (vezi toată discuția)