avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract tel. mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract tel. mobila

Buna seara,
Am un contract cu o firma de tel. mobila pina in data de 29.11.2010.Am luat legatura astazi cu un operator si am cerut sa imi modifice contractul la o valoare mai mica.Am primit un contract la o valoare mai mica, incepind din data de 14.11.2010-data de facturare, contract incheiat telefonic si inregistrat.Operatorul ma avertizat ca trebuie sa ramin in retea timp de 2 ani, altfel trebuie sa platesc o despagubire de 150 euro, invocind ca am primit un abonament ce nu e in oferta curenta. Am intrebat in baza carui act legal este aceasta clauza si am primit raspunsul -Legea nr.296/2004,art. 84 modificat in iulie 2010. Mentionez ca nu an achizitionat un telrfon nou.
Multumesc anticipat tuturor.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:39, 14 Noiembrie 2010
e un abuz facut de operatorul de telefonie mobila.puteti rezilia contractul acum fara sa platiti nicio despagubire.faceti o sesizare scrisa catre operatorul de telefonie mobila si catre OPC.
Cititi cu atentie contractul vechi. Pe ce durata s-a incheiat, exista clauza de prelungire automata, care este perioada de preaviz.
Obisnuit contractele de telefonie mobila sunt facute prima data pe o durata de 2 ani, apoi se prelungesc cu 1 an daca nu sunt reziliate cel tarziu cu 30 zile inainte de incetarea contractului.
Daca nu ati reziliat contractul in scris, atunci ati intrat in prelungirea automata a lui. Nu are importanta daca noul tarif este unul obisnuit sau nu, contractul se prelungeste cu cel mult 1 an, sau cat este mentionat in contract.
Pentru a intra intr-un nou contract pe 2 ani, trebuie ca vechiul contract sa fie reziliat si sa fie incetat la sfarsitul lui noiembrie 2010, iar noul contract sa fie semnat de parti, nu doar o intelegere verbala, chiar inregistrata de catre comerciant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila crinadc crinadc Buna ziua! As dori sa stiu care este acea ordonanta/ lege prin care o persoana fizica - care nu mai poate sa-si plateasca abonamentul de telefonie mobila- ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul de telefon? amelia20100 amelia20100 buna ,am si eu o problema am un ab la orange de9e pana in decembrie anul acesta,si in octombrie i-am sunat sa ii intreb daca imi pot micsora abonamentul si ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului fara instiintare andrei256 andrei256 Va rog sa ma ajutati in solutionarea problemei mele. Am avut contract cu [editat] din 16.06.2007, pentru cablu si internet, pt un an de zile. In 4.12.2007, am ... (vezi toată discuția)