Buna seara,
Am un contract cu o firma de tel. mobila pina in data de 29.11.2010.Am luat legatura astazi cu un operator si am cerut sa imi modifice contractul la o valoare mai mica.Am primit un contract la o valoare mai mica, incepind din data de 14.11.2010-data de facturare, contract incheiat telefonic si inregistrat.Operatorul ma avertizat ca trebuie sa ramin in retea timp de 2 ani, altfel trebuie sa platesc o despagubire de 150 euro, invocind ca am primit un abonament ce nu e in oferta curenta. Am intrebat in baza carui act legal este aceasta clauza si am primit raspunsul -Legea nr.296/2004,art. 84 modificat in iulie 2010. Mentionez ca nu an achizitionat un telrfon nou.
Multumesc anticipat tuturor.
e un abuz facut de operatorul de telefonie mobila.puteti rezilia contractul acum fara sa platiti nicio despagubire.faceti o sesizare scrisa catre operatorul de telefonie mobila si catre OPC.
Cititi cu atentie contractul vechi. Pe ce durata s-a incheiat, exista clauza de prelungire automata, care este perioada de preaviz.
Obisnuit contractele de telefonie mobila sunt facute prima data pe o durata de 2 ani, apoi se prelungesc cu 1 an daca nu sunt reziliate cel tarziu cu 30 zile inainte de incetarea contractului.
Daca nu ati reziliat contractul in scris, atunci ati intrat in prelungirea automata a lui. Nu are importanta daca noul tarif este unul obisnuit sau nu, contractul se prelungeste cu cel mult 1 an, sau cat este mentionat in contract.
Pentru a intra intr-un nou contract pe 2 ani, trebuie ca vechiul contract sa fie reziliat si sa fie incetat la sfarsitul lui noiembrie 2010, iar noul contract sa fie semnat de parti, nu doar o intelegere verbala, chiar inregistrata de catre comerciant.