avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Clarificare proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Clarificare proces de partaj

Buna ziua,

As avea si eu cateva intrebari la dvs.:
- de cate ori se poate amana un proces de partaj (presupun ca exista totusi o limita...) ?
- ce se intampla daca instanta stabileste ca reclamantul sa plateasca taxa de timbru de 3 % pentru bunurile partajabile si reclamantul achita o suma derizorie motivand ca asa a calculat el...a cerut 80 % din bunurile comune?
- in conditiile in care eu ca parata am cerut in cererea reconventionala ca bunurile comune (din timpul casatoriei) sa se imparta 50 % - 50 %...daca reclamantul a achitat o suma derizorie (aproximativ 25 % din valoarea reala), instanta poate sa-i anuleze cererea si sa accepte propunerea mea ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:42, 26 Ianuarie 2010
buna ziua!
daca instanta aprecieaza ca taxa de timbru este insuficienta ii va pune in vedere reclamantului sa completeze timbrarea, si daca pana la tremenul stabilit de catre instanta nu timbreaza atunci cererea se va anula ca insuficient timbrata.
si atunci se va judeca cererea dvs reconventionala.
Multumesc pentru raspuns.

"ii va pune in vedere reclamantului sa completeze timbrarea" = inseamna un nou termen ?

"cererea se va anula ca insuficient timbrata" = nu va mai avea posibilitatea sa ceara printr-o noua cerere cei 80 % care pretinde el ca i se cuvin ?

Este posibil sa tot amane asa dupa bunul plac acest proces de partaj ?
Mie mi s-ar parea firesc sa existe o limita...2-3 amanari pentru fiecare parte (reclamant/parat)...ca altfel un proces de partaj poate dura si 20 de ani, nu ?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
kyky_micky, utilizator
Daca se va respinge/anula cererea, se poate face alta oricand.

Teoretic nu se permite amanarea la nesfarsit, dar practic ( si mai ales daca ai un avocat bun) se poate.
Multumesc pentru raspunsuri.
Avocatul meu nu poate explica instantei ca reclamantul doreste sa traga de timp ?
Pana acum au tot invocat ca o sa ne intelegem printr-o tranzactie, dar tranzactia nu se poate incheia pentru ca eu nu sunt de acord...practic incearca in fel si chip sa nu mai plateasca cei 3 % si sa obtina si 80 % din bunurile comune...desi eu am toate dovezile si nu are cum sa obtina 80 %...
De asta am si zis ca daca are un avocat bun...

Daca puteti demonstra ca tergiverseaza mersul procesului, puteti solicita daune.

Alte discuții în legătură

Cand pot depune cerere pentru a beneficia de oug nr. 51/2008? cerebel33 cerebel33 in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand ... (vezi toată discuția)
Se poate face apel pt nerespingere cerere ca insuficient timbrata? voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia unui partaj intre fosti soti. Stadiul procesului(prima instanta): a ramas in pronuntare La antepenultimul termen s-a pus in vedere ... (vezi toată discuția)
Partaj chris4 chris4 Buna ziua, as dori sa stiu , in procesul de partaj parte pirita, cind se depune cererea de intimpinare trebuie platit taxe? de timbru sau altceva? In ... (vezi toată discuția)