avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriptie datorie termoficare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriptie datorie termoficare.

Buna ziua.
Blocul in care locuiesc este cu mai multe scari. De mai bine de 15 ani scara noastra s-a organizat intr-o asociatie separata. S-a facut separare la toate utilitatile, mai putin la termoficare deoarece ei nu aveau contoare pe scara, asa ca am ramas cu termoficarea la pausal. Pana in 2018 am avut o administratoare care se ocupa si de asociatia veche si de a noastra. In 2018 cand am schimbat administratoarea avea o datorie destul de mare la termoficare. A fost data in judecata de catre asociatii pentru frauda. A spus ca i-a ars arhiva si nu am putut recupera nimic din situatua veche.
Din 2018 avem alt administrator. De atunci si pana in 2019 cand s-a debransat si ultimul apartament care mai era la termoficare s-a platit la termoficare doar ce era consum, fara penalitati. Din Iunie 2019 nu s-a mai platit nimic. In 2019 s-a facut si debransarea fizic prin taierea tevilor la intrarea in scara.
Tot in 2019 s-au debransat si restul apartamentelor din restul scarilor.
Acum, dupa aproape 4 ani vin cu amenintari ca sa le platim. In aceasta perioada nu s-a dschis vre-un proces. Noi ca asociatie de scara nu avem contract cu ei. Facturarea se facea pe asociatia veche.
Intrebare mea este ca acele datorii nu s-au prescris?
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
Radu70, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:30, 20 Martie 2023
Daca facturarea era pe vechea asociatie de proprietari puteti sta linistiti.
Trebuie văzut regimul juridic aplicabil și actele existente.

Prescripția trebuie analizată cu atenție de avocat daca vreti ceva la un mod profesionist sau vedeți ce va ieși la proces dacă va dau in judecata.
Au și ei juriștii lor care sunt specializați în astfel de cazuri.

Scris din București 2023
Acum, dupa aproape 4 ani vin cu amenintari ca sa le platim.

Concret ce sa platiti?
acele datorii nu s-au prescris?

Interventia termenului de prescriptie se dispune numai de catre instanta de judecata ,daca sunt intrunite conditiile legale,la cererea partii interesate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava de gaze comuna a blocului mariuselectric mariuselectric Adresez o intrebare celor in tema, referitor la teava de gaze a blocului care trece prin fiecare apartament. Majoritatea proprietarilor si-au montat contoare ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Kit sesizare scurgere gaze im82 im82 Ref. instalație sesizare scurgere gaze pentru instalație vechie Situația pe scara blocului este următoarea: pe instalația vechie care prevede tevi ce ... (vezi toată discuția)