Buna,
Daca stie cineva sa imi spuna(in cativa pasi)cum se complecteaza registrul incasari-plati,se complecteaza zilnic sau lunar?Si mai exact ce operatiuni trebuie trecute in el?Eu am infiintat de curand IF si nu vreau sa incep gresit complectarea registrului.
Merci
In Registrul Jurnal de Incasari si Plati sunt trecute incasarile si platile efectuate. In cazul in care nu sunteti platitoara de TVA, se trece totalul incasarilor si platilor, in cazul in care sunteti platitoara de TVA, se trece doar baza de impozitare.
Teoretic, orice operatie trebuie inregistrata imediat -- acest lucur se recomanda daca aveti multe operatii. Eu completez odata pe an (imi ia circa o ora), pentru ca declaratia venitului obtinut trebuie depusa odata pe an.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.