avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri jurnal incasari si plati pfa traducator
Discuție deschisă în Traduceri

jurnal incasari si plati pfa traducator

va rog, spuneti-mi cum se intocmeste acest registru-jurnal de incasari si plati...eu nefiind platitoare de TVA , la facturile platite catre comercianti exista si TVA. cum trec in registrul-jurnal?valoarea fara TVA?si trec factura sau chitanta cu care am platit acea factura?Inca ceva : am voie sa trec la plati si impozitul pe care l-am platit anul trecut (decembrie 2008) pt anul 2008. Dupa ce am trecut toate incasarile/platile pt 2008, cum procedez ca sa incept pt anul 2009 ? Va multumesc anticipat. Sunt la inceput de drum si contabilitatea nu este specializarea mea .
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 21:49, 17 Septembrie 2009
Facturile platite chiar daca contin TVA, se trec la cheltuieli , valoarea fiind finala.
Cat despre impozit, acesta nu se include in cheltuielile anului urmator. Daca ar fi asa ar trebui sa includeti si venitul ramas dupa impozit si ar avea loc o dubla impozitare.
Dna. contabila cu care eu colaborez a trecut in registru valoarea facturilor fara TVA. Sa inteleg ca a gresit? Si trebuia trecuta valoare cu tot cu TVA?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)