Buna seara, am primit pe 08.03.2023 un proces verbal de constatare pentru circulare pe drumul public fara rovinieta, fapta care s-a înregistrat pe 12.10.2021.
Ce mă sfătuiți să fac având în vedere că trecut mai bine de un an de la acea dată? Mulțumesc
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca este o comunicare oficiala, puteti depune o plangere contraventionala la judecatoria de care apartineti, in care cereti anularea acelui PV, datorita incalcarii art. 9 aliniatul 8 din OG 15/2002. [ link extern ]
Buna ziua, va mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului.
Mai am o întrebare: daca achit valoarea contravenției și în același timp depun și plângerea contravenționala, in cazul in care procesul verbal de contravenție se anulează, îmi pot recupera suma achitata? Mulțumesc.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, bineinteles, conform art. 168 din codul de procedura fiscala. va duceti cu o copie dupa hotarirea definitiva a instantei si depuneti cerere de restituire la administratia financiara din primarie.
ART. 168 Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.