avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa facturez cu tva la vânzarea mașinii?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa facturez cu tva la vânzarea mașinii?

Buna ziua,

Sunt persoana juridică, doresc sa achiziționez un autovehicul prin leasing financiar de la o persoana fizica de unde nu se poate deduce TVA-ul, eu dacă vreau sa vând mașina, indiferent predare leasing sau nu, eu trebuie sa vând mașina + TVA?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 10:49, 22 Martie 2023
Buna ziua,


Daca firma dvs. e platitoare de tva , factura de vanzare pe viitor o emiteti cu tva. Doar daca vindeti unei firme din UE facturati in regim de scutire. Ptr. livrari in RO , facturati cu tva vanzarea indiferent de calitatea clientului ( persoana fizica sau juridica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tva la vanzarea de produse romanesti in franta? Lukacs Diana Lukacs Diana Buna ziua, Am o societate comerciala in Romania si doresc sa comercializez in Franta produse fabricate in Romania, deci achizitionate cu TVA de 24%. In ... (vezi toată discuția)
Tva pe marja de profit ContSters126088 ContSters126088 Buna ziua, Detin o firma care are ca obiect principal de activitate comertul cu masini, si vreau sa import masini din Germania care ulterior sa le vand in alt ... (vezi toată discuția)
Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)