avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Sper ca intrebarea mea sa vi se para ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Sper ca intrebarea mea sa vi se para pertinenta. ...

Buna seara.
Sper ca intrebarea mea sa vi se para pertinenta. Conform legii, cei care locuim in bloc, avem obligatia de a respecta orele de liniste (14-16, respectiv 20-07 de exemplu). In zona in care locuiesc, se construieste o subtraversare numita coridor de mobilitate urbana, chiar la limita de proprietate a blocului, unde se lucreaza continuu in timpul zilei (se foreaza pentru piloni, picamerele sparg asfaltul vechi, etc.), uneori si pana la ora 23. Ora la care incepe o alta categorie de lucrari, prelungita pana catre orele 4 dimineata, aproape in fiecare noapte (se incarca molozul in sirul de camioane care asteapta). Zgomotele sunt infernale. Toti locatarii sunt agitati din cauza zgomotului, a mizeriei, prafului care ne intra in case, a beznei din zona - pentru ca nu mai este nici o iluminare publica, totul e taiat. Sunt familii cu coopii mici care nu se pot odihni. Cei alergici suferim ingrozitor. Cei care muncim am pierdut din eficienta, pentru ca abia mai apucam sa atipim intre zgomotele molozului aruncat cu cupa in camioane noaptea. Din pacate, nimeni dintre cei indrituiti nu se gandeste la locatari. Doar la obiectivele pe care si le-au propus.
Intrebarea mea este: noi, cei afectati de toate cele de mai sus, avem vre-o cale de atac impotriva unor astfel de practici?
Daca eu, ca locatar, fac noaptea galagie, vecinii anunta politia care ma amendeaza in baza unui articol din codul civil.
Noi ce putem face ?
Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Olimpica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olimpica , utilizator 10:33, 24 Martie 2023
Reclamatie scrisa la primaria din zona, ei au dat autorizatie de desfasurare a lucrarilor, companiei respective.
ma amendeaza in baza unui articol din codul civil.

Puteti fi sanctionat in temeiul disp L nr 61/1991 republicata
24) provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice;
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;


Incazul prezentat de dv este vorba despre santier in lucru cu program prelungit =situatie speciala
Primaria ne-a raspuns "Acum e rau dar ce bine va fi cand va fi gata!"
Atunci, ori dați în judecată primăria la instantele de contencios administrativ, ori așteptați să vină binele. Nu există nici o altă soluție.

Olimpica a scris:

Primaria ne-a raspuns "Acum e rau dar ce bine va fi cand va fi gata!"

Se pot constata o tona de nereguli cu aceste santiere insa experienta mea zice ca aici pot fi mai multe nereguli care pot fi chiar tolerate de autoritati adica o coruptie masiva. Nu exista, ca din ce descrieti dvs ca nici o patrula de politie nu s-a autosesizat in aceasta privinta deci posibil sa le tolereze. Le puteti reclama la politia locala, primarie, iar daca nu iau nici o masura, si ei la randul lor reclamati la politia nationala si inspectorat. Din experienta vb aceste situatii declanseaza un "razboi juridic", si deconspira un munte de coruptie si abuz.

Depinte cat de mult vreti sa va bateti cu ei prin lege, si cati dusmani vreti sa va faceti pe parcurs. Din pacate in Romania asa e, fara activism nu se poate rezolva nici pana si cea mai mica problema juridica.

Totodata daca se inchide santierul sau se amana lucrarile cand vor fi reluate tot dvs veti suferi adica vi se prelungeste suferinta, nu e mai bine sa lasati sa termine si sa scapati cat mai repede de deranj? E decizia dvs ce doriti sa faceti.

Alte discuții în legătură

Zgomot de la constructia unui supermarket mihalutza2003 mihalutza2003 As dori sa stiu carui institutii din Timisoara sa ma adresez in legatura cu galagia produsa de la constructia unui supermarket intr-o zona exclusiv ... (vezi toată discuția)
Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza ... Valsymy Valsymy Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza apartamentul si nu mai termina (face o galagie infernala), am chemat de 5 ori politia si ... (vezi toată discuția)
Autobuze parcate langa blocuri - zgomot la ora 05:00 qwertyui qwertyui Buna, Scuzati-ma in primul rand daca nu am ales categoria corecta, nu am gasit una mai potrivita. In cazul in care textul de mai jos este prea lung, ... (vezi toată discuția)