avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua. Am doi copii născuți jn străinătate, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua. Am doi copii născuți jn străinătate, în Spania ...

Bună ziua.Am doi copii născuți jn străinătate, în Spania se 12 și 17 ani și doresc sa le fac pașapoarte. Nu sunt căsătorită și nici nu am fost decât copii au fost recunoscuți iar prin sentințe judecătorești definitive mi au fost încredințați mie în totalitate copii.Eu nu mai am domiciliu în romania,stau în chirie aici,și vreau sa le fac certificate românești a mai apoi buletine și pașapoarte,Cu ce sa încep și dum.?Menționez ca au certificado de nastere plurilingue, si literale .Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
Romania47, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:25, 27 Martie 2023
Dap, dubla cetatenie obtinuta prin nastere este permisa. Cu ocazia majoratului trebuie sa dea declaratie ca vor sa-si pastreze cetatenia spaniola. Daca dubla cetatenie este obtinuta prin naturalizare, dvs./ei veti/vor pierde cetatenia spaniola deoarece nu ati/au renuntat la timp la cetatenia romana. Pentru minori renuntarea la cetatenia romana trebuia efectuata de parinti, iar minorii inclusi pe cerere.

Iar daca nu va pasa de pierderea cetateniei spaniole, faceti pasapoarte romanesti. Oricum o persoana poate avea faptic cetatenia romana fara sa fi avut niciodata un act emis de autoritatile romane. Deci simplul fapt ca nu veti face pasapoarte romanesti nu scuteste de pierderea cetateniei spaniole.

Ce v-am spus eu mai sus este ce spune legea, dar nu este obligatoriu sa se intample faptic. Insa intr-o zi unui functionar mai sarguincios ii poate veni ideea sa va ceara Monitorul Oficial in care a fost publicata renuntarea la cetatenia romana pentru dvs. sau pentru minori. Iar daca nu puteti face acesata dovada, pierdeti cetatenia spaniola.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie: romana și spaniola Yoooo23 Yoooo23 În situația în care mama-româncă, tatal- bulgar, iar copilul este născut în Spania și are cetatenie romana, după prezentarea actelor pentru ... (vezi toată discuția)
Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie romana si spaniola elenamarica10 elenamarica10 Buna ziua, Numele meu este Maria, sunt cetatean roman, locuiesc in spania de peste 10 ani si sunt casatorita cu un cetatean spaniol. Am solicitat ... (vezi toată discuția)