avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator- Angajat? Nu numai cel asociat unic, si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator- Angajat? Nu numai cel asociat unic, si unde sunt 2 asociati, 2 administratori.

Este posibil ca un administrator sa fie angajat? si nu ma refer la administrator-asociat unic, ci la situatia in care sunt 2 asociati si unul e administrator, sau sunt 2 asociati, si ambii administratori?am citit tot ce am gasi pe forum , dar se refera doar la asociat unic.ori mai sunt si alte situatii.multumesc muuult.;)
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:36, 26 Ianuarie 2010
Din propria experienta pot sa spun, ca se poate.
Se poate, chiar daca e ilogic si, strict juridic vorbind functia de administrator e incompatibila cu caracteristicile contractului de munca... Anul trecut a fost introdusa si ocupatia de administrator de societate comerciala si, cum la SA e interzis expres, s-a concluzionat de aici plus de la faptul ca dispozitiile ref administrarea SA nu se aplica la SRL, ca la SRL se pot angaja administratorii. Deci da, practic vorbind se poate. Nu cred ca va intereseaza divagatiile juridice din rest :).
L31/19903) Pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.
Acest articol se refera strict la SA? de unde stiu , pt ca Titlul legii este pentru S.C., si nu la toate notarile se specifica pt S.A/ S.R.L.?ce denota clar ca este doar pentru S.A. si nu pentru un SRL, ceea ce ma intereseaza pe mine
Foarte simplu. Articolul 137^1 din care ati citat este plasat in capitolul "Societatile pe actiuni", sectiunea III "Despre administrarea societatii", subsectiunea I "sistemul unitar".
E legal ca administratorul sa fie angajat.

Alte discuții în legătură

Asociat+ administrator+angajat la srl ged ged Un SRL are mai multi asociati, unul dintre ei este administrator si angajat. Conform noii legi 31 este OK ? (vezi toată discuția)
Ref l31/1990 sectiunea srl RoxanaMilita RoxanaMilita Buna ziua De cateva zile citesc legea 31/1990 si am cateva nelamuriri referitor la numirea unui administrator intr-un SRL. La sf anului 2001 am fost ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)