avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... tipuri de contracte pentru complentarea venitului la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

tipuri de contracte pentru complentarea venitului la pensie anticipata partial

Sunt pensionata cu pensie anticipata partiala si doresc sa-mi completez venitul.
Stiu ca nu pot lucra cu contract individual de munca.
Ce tipuri de contracte, conform legislatiei in vigoare, pot incheia?
Daca exista asa ceva, conform carei legi(ordin, ordonanta) o pot face si daca puteti sa-mi spuneti un model de astfel de contract.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 25 Ianuarie 2010
1. Potrivit dispozitiilor art.92 alin.(1) lit.b) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(1) pct.I si II din lege, respectiv, desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, este functionar public, este numita in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, sau este membru cooperator intr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti.
2. In concluzie, puteti cumula nelimitat pensia anticipata partiala cu orice alte venituri realizate, in afara celor obtinute in una din situatiile anterior mentionate.
3. Pe acest forum, la "Documente utile", gasiti modele de conventie civila de prestari servicii.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata maitrei maitrei Bună ziua. am si eu o întrebare. Dacă beneficiez de pensie anticipată, pot lucra cu Contract civil de prestări servicii? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Bazilianul Bazilianul un pensionar pensie anticipata partiala, invalid gradul II , mai poate lucra cu carte de munca , sau contyract de colaborare? sau numai la negru. care este ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie anticipata partiala cu alte venituri dora54 dora54 Se poate cumula pensia anticipata partiala cu vre-un alt venit(conventie, prestari serviciu) (vezi toată discuția)